Alloo rijdt Jaguar-dief klem (en federale politie botst met lokale)

Deze BMW van de federale politie knalde tegen betonblokken. Luk Alloo zat in een andere politiewagen.
MDR Deze BMW van de federale politie knalde tegen betonblokken. Luk Alloo zat in een andere politiewagen.
Een ploeg van de federale wegpolitie met tv-maker Luk Alloo aan boord heeft gistermiddag een gestolen Nederlandse Jaguar klemgereden. De losgeslagen chauffeur wordt vanmorgen voor de onderzoeksrechter geleid. De achtervolging begon op de E19 aan de Nederlandse grens en eindigde in de Antwerpse studentenwijk. Onderweg botsten twee politiewagens met elkaar ter hoogte van het Falconplein.

Luk Alloo zelf mocht naderhand niet reageren van de federale politie. "Er is een gerechtelijk onderzoek opgestart tegen de chauffeur. Onze politiemensen hebben aan tv-maker Luk Alloo uitgelegd dat hij geen commentaar mag geven en geen beelden mag gebruiken zolang dat onderzoek loopt", zo liet de persdienst van de federale politie gisteravond weten.


De Jaguar-dief kwam rond 12.30 uur vanuit Nederland over de E19 aangevlogen. Hij glipte in Sint-Job-in-'t Goor even van de snelweg in een poging de politie af te schudden. Na een doortocht langs Maria-Ter-Heide draaide hij terug naar Sint-Job de snelweg op en scheurde verder naar Antwerpen. Op een zeker moment waren meer dan tien politiewagens in de achtervolging betrokken.


Woordvoerder Wouter Bruyns van de lokale politie: "De wagen heeft enkele dranghekken geraakt aan de werken op de Italiëlei en heeft op die manier verscheidene wagens beschadigd. Heel wat voetgangers en fietsers zijn uit de weg moeten springen om te vermijden dat ze zouden worden aangereden."


Onder andere een dame die in het Schipperskwartier werkt, werd op het Falconplein door de Jaguar ei zo na ondersteboven gereden. "Zij viel en haar handtas vloog door de lucht", zegt een getuige.


Een BMW van de federale politie die op de Brouwersvliet door de middenberm wilde oversteken, raakte bij dat manoeuvre een tragere combi van de lokale politie. De BMW botste frontaal op enkele betonblokken. De inspecteurs werden gered door hun airbags. Zij moesten wel voor een controle naar het ziekenhuis. (PLA)