Alle bewoners van serviceflats Oever behouden na verbouwingen dezelfde huurvoorwaarden

Nico Volckeryck, voorzitter Stuurgroep Sint-Andries
Foto Laenen Nico Volckeryck, voorzitter Stuurgroep Sint-Andries
Alle bewoners van de verouderde serviceflats van het Zorgbedrijf aan de Oever hebben waterdichte garanties gekregen. Ze zullen na de verbouwing geen hogere huurprijs moeten betalen voor een gelijkaardige flat. Eén en ander is op voorstel van de Stuurgroep Sint-Andries in een contract verankerd.

Het Zorgbedrijf gaat de 47 huidige serviceflats aan de Oever 11-13 strippen en omvormen tot een vernieuwd complex met nog 37 assistentiewoningen. Die operatie veroorzaakte de voorbije maanden onrust bij de bewoners. De extreemlinkse PVDA sprong op de zaak en klaagde de situatie aan met een ludieke actie.

Nico Volckeryck, voorzitter van de lokale stuurgroep: “Het verhaal deed de ronde dat de bewoners bij een verhuis naar een andere flat een hogere huur zouden moeten betalen. Bovendien zouden ze zelf moeten instaan voor de verhuis. Ik nodigde daarom Marco Laenens (N-VA, ex-OCMW-raadslid, nu lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, red.) uit duidelijkheid te brengen. We kregen snel de garantie dat iedereen zijn huurvoorwaarden behield. Dat is in een contract bevestigd. Met terugwerkende kracht voor de mensen die al zijn verhuisd vóór het contract werd getekend.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.