Al meer dan 200 baasjes willen hond Zino van doodzieke Peter adopteren

Peter Deruyter en zijn hond Zino.
Jan Aelberts Peter Deruyter en zijn hond Zino.
Al meer dan 200 mensen willen Zino een nieuwe thuis geven. Peter Deruyter (57) is terminaal ziek en zocht via een oproep in onder andere deze krant een nieuwe baas voor zijn terriër. “Het is mijn grootste wens voor ik sterf. En die lijkt nu uit te komen.”

Peter woont samen met zijn drie honden vlak bij de luchthaven van Deurne. Twee ervan, Milan en Zara, zijn onafscheidelijk en kunnen het niet goed vinden met de 7 jaar oude Zino. Ondertussen strijdt Peter moedig tegen zijn longziekte, maar de adem is bijna op en dus is het tijd om afscheid te nemen van zijn trouwe vriend.

“Mijn euthanasiepapieren liggen ondertekend klaar, ik heb geen schrik voor de dood”, vertelde Peter eerder in deze krant. “Maar mijn honden, dáár lig ik wakker van. Ze betekenen alles voor me. En ook al zal mijn moeder het niet graag horen, zonder hen hoeft het niet meer.”

Coldplay

Bovenaan de bucketlist van Peter staat dan ook een goede thuis voor de 7 jaar oude Zino. En die lijkt hij nu sneller dan ooit gehoopt te zullen vinden. Al meer dan 200 mensen reageerden op zijn emotionele oproep om een nieuwe thuis te vinden voor Zino. “Het is mijn grootste wens voor ik sterf”, zegt Peter. “En die lijkt nu uit te komen. En ook een tweede grote wens van mij, een optreden van Coldplay te kunnen meemaken, gaat misschien in vervulling. Er is zelfs iemand die belooft te zullen proberen een ontmoeting te regelen met zanger Chris Martin. Dat zou zo schoon zijn.”

Een definitieve keuze heeft Peter nog niet gemaakt. Kandidaten mogen zich nog altijd melden via peter-deruyter@hotmail.com. Zino zoekt een gezin zonder andere huisdieren. Kinderen zijn volgens Peter geen probleem. Een tuin waarin hij rond kan lopen en een eigenaar die veel thuis is zijn belangrijk.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ellie Pannemans

    hoi Peter met ellie ik wenste heel erg sterkste met u gezondheid ik wenst je heel veel succes met messen te vinden voor u honderden voor u hond zino ik wenst u ook hele goede gezondheid met onze God neemt u mee naar de hemel laat u honden op alle eerste bij gaan afscheid te nemen als er niet meer bent ze moet bij op de bed komen gaan liggen tot u er niet meer bent ik wenst u wel en de honden heel erg liefst stekerte met u hele leven groetjes vn ellie