Agressor moet wegblijven van Turnhoutsebaan

Oilid D. (20), een verdachte van bij de onlusten op de Turnhoutsebaan begin september, wordt voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij mag geen contact hebben met de twee andere verdachten en hij moet wegblijven van de Turnhoutsebaan.


Begin september wilde de politie op de Turnhoutsebaan een bestuurster controleren die gevaarlijk reed. Verscheidene omstaanders hebben daarbij de inspecteurs belaagd. Nadien is met camerabeelden geprobeerd amokmakers te identificeren. Oilid D. was de eerste die werd gearresteerd. Hij zou een van de inspecteurs een harde trap in het kruis hebben gegeven en zou met een projectiel hebben gegooid.


Oilid D. blijft ontkennen dat hij een politieman zou hebben getrapt of geduwd. Advocaat Sahil Malik zegt dat zijn cliënt ook na zijn vrijlating bij dat standpunt blijft. "De camerabeelden die als bewijs worden aangevoerd, zijn erg onduidelijk", zegt Malik.


Een andere verdachte, Hamza T., mocht vorige week al de gevangenis verlaten. De derde verdachte, Adnan El A., zit nog wel in de gevangenis. (PLA)