Agenten buiten vervolging gesteld voor schietpartij

Vier agenten van de lokale politie zijn door de raadkamer buiten vervolging gesteld. Tijdens een wilde achtervolging hadden ze op een bestuurder geschoten.

In de nacht van 8 op 9 april vorig jaar wilde de politie een VW Polo controleren. De wagen was betrokken bij een overval op een frituur op de Kioskplaats in Hoboken. Die was gepleegd door Yassine A., maar Zakaria A. was er niet bij betrokken. Hij vluchtte voor de politie, omdat hij geen rijbewijs had en niet verzekerd was.


Zakaria reed in de verkeerde richting over de Jan Van Rijswijcklaan en over het voetpad aan de Vlaamse Kunstlaan. Hij reed bij een wegversperring over het been van een agent.


Drie keer schoot de politie. Pas bij de derde keer kon de vluchtauto gestopt worden. Zakaria kreeg politiekogels geraakt in het hoofd, de rug en de zij. Zakaria kreeg er 40 maanden celstraf voor, maar hij had ook klacht ingediend tegen de schietende agenten. De raadkamer vond onvoldoende bezwaren dat de politie onwettig gehandeld zou hebben. (KAV)