Afscheid in olympisch stadion

FAMILIE VERONGELUKTE MARC STEENACKERS KIEST VOOR HULDE MET SUPPORTERS

Marc Steenackers.
MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency Marc Steenackers.
Marc Steenackers, de algemeen directeur van Beerschot Wilrijk die zondag het leven liet in een tragisch auto-ongeval, krijgt een afscheid in zijn geliefde olympisch stadion. De plechtigheid heeft plaats op vrijdag 17 maart om 20 uur, tribune 3 opent al een uur eerder. De eigenlijke uitvaart heeft op een ander moment plaats in besloten kring. De club annuleert de gala-avond in zaal Horta.

Bloemen en sjaals, zelfs een rood-witte sjerp, getuigen aan de ingang van het olympisch stadion van het onpeilbare verdriet van de Beerschot Wilrijk-familie. Uitgerekend in het weekend dat aartsrivaal Antwerp FC na dertien jaar zijn plaats bij de voetbalelite weer innam, gebeurde het ondenkbare. Marc Steenackers, pas 43, merkte achter het stuur van zijn Porsche te laat een pletwals op die in het midden van de Atomiumlaan in Wilrijk stond.


Het is de derde keer in twee jaar tijd dat het sportief succesvolle Beerschot Wilrijk een zware emotionele klap krijgt. Net zoals na de dood van Rik Coppens en de jonge voetballer Tim Nicot zullen de supporters op een serene manier afscheid kunnen nemen van Steenackers. Want iedereen is het erover eens dat de man achter meer dan tien Antwerpse horecazaken én de hele catering in het stadion een onvervangbare rol vervulde voor de club.

Bloemen en sjaals zijn een stille getuige van het verdriet van vele Beerschotfans.
Philippe Truyts Bloemen en sjaals zijn een stille getuige van het verdriet van vele Beerschotfans.

Tribune 3

Bestuurslid Gunther Dieltjens: "Marcs partner Jess en hun familie hebben zelf deze plechtigheid aan ons voorgesteld. Iedereen die dat wil, kan in tribune 3 plaatsnemen vanaf 19 uur. Er zijn toespraken van familie, vrienden en de club."


Bij het afscheid van Tim Nicot in 2015 zaten drieduizend fans op de tribune. Nicot stierf aan hartfalen bij een vriendschappelijke match. Beerschot-icoon Rik Coppens had enkele maanden eerder een pakkende hulde gekregen, met een laatste applaus van 1.500 supporters.


Coach Marc Brys getuigde maandag op ATV over het effect van Steenackers' overlijden op de spelersgroep. "Marc was een spilfiguur voor de club. Hij heeft van bij de start van Beerschot Wilrijk enorm veel tijd in het project gestopt. Het wordt een uitdaging om dit allemaal te verwerken."


Over hoe het nu verder moet met de club, komt nog geen duidelijkheid. "Eerst moeten we proberen afscheid van Marc te nemen", zegt Gunther Dieltjens. "Daarna zullen we nadenken over de continuïteit van onze club."


Het bedrijf Viabuild dat de asfalteringswerken uitvoert op de Atomiumlaan, reageerde gisteren ook op de omstandigheden van het ongeval. Directeur Carl Van den Eynden: "Wat is gebeurd, is erg betreurenswaardig. De tol is bijzonder zwaar. We zullen afwachten wat het onderzoek naar de exacte omstandigheden oplevert. Voor ons is de Atomiumlaan een afgesloten werf en stond ons voertuig ook gewoon op de werf. Het was in elke geval niet de bedoeling dat er doorgaand verkeer die weg gebruikt. Er is een signalisatieplan dat goedgekeurd en vergund is. Ik ga er dan ook vanuit dat het goed is aangegeven dat het om een doodlopende straat gaat."