Actiegroep pleit voor nieuwe tramsporen op Linkeroever

Openbaar VervoerNu, een actiegroep die opkomt voor beter openbaar vervoer, maakt zich zorgen over de staat van de tramsporen op Linkeroever. “Deze sporen moeten zo snel mogelijk vervangen worden”, zegt de oprichter. De actiegroep pleit om opnieuw grotere budgetten voor onderhoud te voorzien.

Wie regelmatig de tram tussen Van Eeden en Linkeroever neemt, merkt dat de tramsporen er niet goed bij liggen. Openbaar Vervoer Nu maakt zich hierover grote zorgen. “Deze situatie moet zo snel mogelijk worden opgelost, dit kan niet langer worden toegelaten”, zegt oprichter Ruben Van Miegroet. De actiegroep roept op om de sporen zo snel mogelijk te vervangen. Van Miegroet vreest dat als er niet snel actie wordt ondernomen het premetronet in Antwerpen voor een groot deel onbruikbaar wordt. “Als de sporen het begeven, dan zullen lijnen 3, 5, 9 en 15 niet meer door de tunnels kunnen rijden.”

Onderhoudsbudgetten

De actiegroep zegt wel dat het achterstallige onderhoud niet de schuld is van De Lijn: “Je kan maar onderhouden met het geld dat je krijgt.” Daarmee reageert de actiegroep op de besparingen op De Lijn. Zo kreeg De Lijn minder geld, en het geld voor onderhoud ging naar aankopen van nieuwe trams. “Er rijden nieuwe trams, maar ze worden nauwelijks onderhouden en de sporen worden kapot gereden”, gaat Van Miegroet verder. Hij en Openbaar Vervoer Nu zijn duidelijk: “Er moet politieke verantwoordelijkheid genomen worden én De Lijn moet dringend meer middelen krijgen voor het te laat is.”

De actiegroep wil dat er dringend meer geld naar onderhoud gaat
Ruben Van Miegroet - Openbaar Vervoer Nu De actiegroep wil dat er dringend meer geld naar onderhoud gaatReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.