Actie met ‘100% mensenvlees’ stelt dierenleed aan de kaak

Een activist van Bite Back deed zich voor de gelegenheid voor als een ‘mensfilet’.
Benoit De Freine Een activist van Bite Back deed zich voor de gelegenheid voor als een ‘mensfilet’.
Op de winkelstraat Meir in Antwerpen heeft een activist van Bite Back zich vandaag in cellofaan verpakt. Leden van de dierenrechtenorganisatie trakteren voorbijgangers op veganistische hapjes, om hen te wijzen op alternatieven voor de vleesindustrie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Twee uur lang ligt een activiste van Bite Back in een vleesverpakking op de Meir. Op het pakje kleeft een etiket met het opschrift ‘100 procent mensenvlees’.

Met de actie wil de groep het menselijk lichaam inzetten om consumenten duidelijk te maken dat vlees van een levend wezen komt. "Mensen weten wel dat er veel dierenleed is in de vleesindustrie", zegt Stijn Bruers van Bite Back. "Maar als ze naar een pakje kipfilet kijken, leggen velen de link niet meteen."

Daarom willen de actievoerders wijzen op vleesalternatieven in de supermarkt. "Daar zien we de laatste jaren het aanbod snel uitbreiden", zegt Bruers. "Van voorbijgangers krijgen we ook te horen dat ze die producten af en toe uitproberen, om minder vlees te eten. Dat is een goede zaak, want hoe meer mensen die diervriendelijke producten kopen, hoe groter het aanbod zal worden.”

Op de Meir krijgen shoppers toastjes met veganistisch beleg, en een stukje veganistische cake. "Met zo'n producten kunnen mensen jaarlijks daadwerkelijk de meeste dierenlevens besparen.”

De actievoerders pakken het ‘mensenvlees’ in.
Benoit De Freine De actievoerders pakken het ‘mensenvlees’ in.
Benoit De Freine25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francine vanderstraeten

  De posters van Harelbeke koers werden verboden door de commisie voor ethisch beeldmateriaal, die luchteters die mogen hier foto's publiceren die concurreren met monsters op sterkwater in de Musée Spitzner op brussel Foor destijds (allemaal voor het dieren welzijn) en iedereen knikt,een GAS boete zooou hen goed doen, dat is voor mensen.

 • Walter Stiers

  Er zijn nu eenmaal ongeprogrameerde geesten die nog eens het verschil niet kennen tussen dier en mens.

 • Carl Vangenechten

  Wat ik vooral zal onthouden van deze actie is dat je al een erg slechte smaak moet hebben om op zulke wijze normale mensen in het gezicht te slaan.

 • nicole degens

  En in het Amazonewoud worden de bossen gekapt om hun soyaplanten te planten om hun "rommel" te kunnen maken. En ja ik ben een dierenvriend en mijn dochter is ook veggie, wilt niet zeggen dat ze alles aan iedereen moeten opdringen

 • Claudia Rosseel

  Dit is even degoutant als een volwassene die kotsgebaren maakt als hij iets voorgeschoteld krijgt dat hij niet lust. Dat elk zijn eigen keuzes maakt maar zijn dwangmatige gedachten over voeding niet opdringt aan anderen. Vlees is eetbaar. Je gaat er niet aan dood. Vegetarische alternatieven zijn helaas vaak duur verkochte rommel in bakskes. En wat op ons bord beland, kent een snellere dood dan heel veel mensen is gegund. Dat ze daar eens emotioneel van worden...