Acteur en horecacoryfee Victor Zaidi overleden: “Hij leefde met 1.000 km/u. Het is ergens nog een wonder dat hij 52 is geworden”

Victor Zaidi bij de voorstelling van Belgian Beer Day
laenen Victor Zaidi bij de voorstelling van Belgian Beer Day
“Antwerpen verliest een icoon,” zo reageert schepen Ludo Van Campenhout op het plotse overlijden van Victor Zaidi. De flamboyante Antwerpenaar overleed donderdagnamiddag aan de gevolgen van een hartstilstand. Bij het grote publiek raakte Zaidi bekend door zijn rol in de film Ad Fundum van Erik Van Looy. Ook in de Antwerpse horeca was Victor - Vic - een graag gezien persoon. Zaidi werd 52 jaar.

Victor Zaidi, horecaman en acteur in hart en ziel, is niet meer. De graag geziene Antwerpenaar is donderdagnamiddag overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Het nieuws verspreidde zich dan ook als een lopend vuurtje op sociale media. De laatste vier maanden van zijn leven bracht Victor in Roemenië door. Daar werkte hij in een callcenter. Volgende week wordt zijn lichaam overgebracht naar Antwerpen. “Victor leeft aan duizend kilometer per uur. Hij was een bon vivant. Ergens is het een wonder dat hij nog 52 jaar geworden is,” zegt zijn beste vriend Erik Wax. “Het doet me enorm pijn te weten dat hij in eenzaamheid is moeten gaan.” 

Hill Diar

Schepen Ludo Van Campenhout kende Victor al sinds zijn studententijd eind jaren 1980, begin 1990. “Victor was preses van de studentenclub VADA en werkte jaren in Hill Diar, een legendarisch studentencafé. Later opende hij een eigen studentencafé op de Ossenmarkt en de Vogelenmarkt. Met Victor verliezen we een Antwerps icoon”, vertelt de schepen. In 2000 stond Victor samen met Van Campenhout op de lijst van VLD. “Op de 33ste plaats. Symbolisch want Victor bestelde altijd een 33'er op café.” Omwille van zijn ervaring in de horeca moest Zaidi het speerpunt worden voor de Antwerpse horeca. Uiteindelijk raakte hij niet verkozen maar de horeca bleef, naast acteren, een passie. Zo stampte hij onder zijn alias ‘Captain Cheers’ ook nog Belgian Beer Day uit de grond. Een ode aan ons Belgische bier met een simultane toast van Antwerpen tot New York en Peking.

Ad Fundum

Bij het grote publiek raakte Zaidi vooral bekend door zijn andere passie: acteren. Hij speelde mee in ‘Ad Fundum’, de debuutfilm van Erik Van Looy over een uit de hand gelopen studentendoop. Vic vertolkte er de rol van Piet. Bij collega-acteur Sven De Ridder kwam het nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. “Is het echt? Ik wist het nog niet,” vertelt de acteur gelaten. “Ik kwam Vic wel nog eens tegen in den draai, zoals ze zeggen. Maar echt heel veel contact hadden we niet meer.” Sven en Victor speelden samen in de film Ad Fundum in 1992. “Zijn ervaring als garçon in Hill Diar was voor de cast een enorme meerwaarde. Hij gaf ons acteurs tips en vertelde ons hoe het eraan toeging,” vertelt Sven. 

De cast van Ad Fundum met Vic geknield naast de grote trom.
RV De cast van Ad Fundum met Vic geknield naast de grote trom.

Nadien volgden er nog verschillende gastrollen in films als ‘Dief!’ en series als ‘Flikken’, ‘Spoed’, ‘Zone Stad’, ‘Crimi Clowns’ of meer recent ‘De Buurtpolitie’ en ‘Professor T’. Maar ook in ‘Chris&Co’, het komisch typetjesprogramma van Chris Van den Durpel, was hij een vaste gast als sidekick van Snellen Eddy.

Victor Zaidi werd 52 jaar oud. Hij had geen vrouw en kinderen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karl Huysmans

    RIP vic.