Achttien parkeerplaatsen extra op Bredabaan

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis onthult het bord voor de extra parkeerplaatsen.
Foto KDS Schepen van Mobiliteit Koen Kennis onthult het bord voor de extra parkeerplaatsen.

De Bredabaan krijgt er achttien parkeerplaatsen bij. Vier laad- en loszones worden opgeheven. In de andere drie laad- en loszones kunnen bewoners en bezoekers na de winkeluren parkeren.


De parkeerdruk is hoog op de Bredabaan. Tussen de Nieuwdreef en de Van Aertselaerstraat waren er gewoon geen parkeerplekken meer, enkel nog laad- en loszones. De handelaars stelden de stad voor om vier laad- en loszones op te offeren. Met gunstig gevolg.


Dagbladhandelaar Filip Hebb is blij. "Mijn klanten hebben meestal niet veel tijd om een plaats verderop te zoeken. De maatregel is een goede zaak."


In drie andere laad- en loszones wordt met venstertijden gewerkt. Leveranciers zijn er van maandag tot zaterdag baas van 9 tot 18 uur, voor en na zijn de plaatsen voor bewoners en bezoekers. Overigens blijven er voldoende laad- en loszones aan elke kant van de Bredabaan.


Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) beklemtoont dat de stad, de pandeigenaars en de handelaars samen al verschillende acties uitwerkten om de Bredabaan positief in beeld te brengen.


Dat moest wel om de leegstand aan te pakken. (PHT)