Achtste klimaatmars op donderdag vindt plaats in Antwerpen

Klaas De Scheirder
De achtste mars van de klimaatspijbelende jongeren vindt komende donderdag plaats in Antwerpen. Dat heeft Youth for Climate op haar Facebookpagina aangekondigd. 

Eerder was sprake van Gent als locatie, maar vanwege “praktische problemen” is voor 28 februari nu uitgeweken naar Antwerpen, aldus bezielster Anuna De Wever. Met een hele reeks marsen in Gent op korte tijd “werd het te veel voor de politie”, zegt ze.

“Iets groots”

De mars in Antwerpen start om 9 uur aan het Operaplein. Youth for Climate slaat de handen in elkaar met Students for Climate om er “iets groots” van te maken.

In Gent vinden op korte tijd redelijk wat klimaatmarsen plaats. Vorige donderdag was er al een mars van zowat 3.000 jongeren, en vandaag kwamen zeker 10.000 mensen, onder wie opvallend veel gezinnen met kinderen, op straat in de Arteveldestad. De betoging was een initiatief van milieubeweging Greenpeace Gent, waar verschillende andere organisaties zich bij hadden aangesloten. 

Komende woensdagnamiddag organiseert Students for Climate opnieuw een mars om een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid te eisen. De betoging start aan de stadshal en eindigt aan de Blandijn waar een grote open studentenvergadering op het programma staat. 

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.