ABVV wil lagere gezondheidsfactuur en lanceert actie #moetenkiezenisverliezen

ABVV voert actie tegen hoge gezondheidsfactuur
Klaas De Scheirder ABVV voert actie tegen hoge gezondheidsfactuur

De socialistische vakbond ABVV voerde actie voor een lagere gezondheidsfactuur. Volgens hen maakt ‘ziek zijn’ arm. “1 op de 5 vijf mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit omdat het te duur is. Dit aantal is de laatste jaren fors gestegen. Mensen moeten keuzes maken over medische zorgen en worden bij ziekte of na een ongeval vaak in armoede geduwd. Dat is volstrekt onaanvaardbaar in een welvarend Vlaanderen. Wij eisen dat iedereen altijd de beste medische zorgen krijgt, zonder onderscheid.” 

Vijf eisen

Het ABVV stelt vijf eisen. Zo willen ze dat gezondheid een basisrecht is, dat er gestopt moet worden met besparen op sociale zekerheid net zoals de torenhoge supplementen voor een éénpersoonskamer. Maar ook dat er transparantie moet komen over de meest betaalbare behandeling. Tot slot vindt de vakbond dat er een automatische toekenning moet komen van de Verhoogde Tegemoetkoming. 

De komende maanden zal de socialistische vakbond campagne voeren voor die onmiddellijke verlaging van de gezondheidsfactuur. Vandaag werd het startschot voor ‘#moetenkiezenisverliezen. Verlaag meteen de medische kosten!’ gegeven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.