Aanslagen in drugsoorlog: zes mannen en minderjarige opgepakt

In de vroege ochtend van 6 maart 2019, rond 4 uur, werden twee auto’s in brand gestoken in de Biekorfstraat en in de Rupelstraat (foto) in Antwerpen.
Marc De Roeck In de vroege ochtend van 6 maart 2019, rond 4 uur, werden twee auto’s in brand gestoken in de Biekorfstraat en in de Rupelstraat (foto) in Antwerpen.
Bij een politieactie in Antwerpen zijn vanochtend 6 mannen en een minderjarige opgepakt. De arrestaties kaderen in het gerechtelijk onderzoek naar drie brandstichtingen van auto’s op 6 maart 2019. De aanslagen worden gesitueerd binnen een afrekening in het drugsmilieu. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de vroege ochtend van 6 maart 2019, rond 4 uur, werden twee auto’s in brand gestoken in de Biekorfstraat en in de Rupelstraat in Antwerpen. Een derde wagen werd rond 6.30 uur in brand gestoken in de Emiel Vanderveldenstraat in Hoboken.

Vandaag zijn er op 9 plaatsen in Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne huiszoekingen geweest, waarbij de FGP Antwerpen heeft samengewerkt met PZ Antwerpen en het POSA. Zes mannen van 18, 19, 22, 23, 26, 31 en één minderjarige zijn van hun vrijheid beroofd. Ze zullen vandaag verhoord worden. Daarna zal de onderzoeksrechter een beslissing nemen over de aanhouding van de meerderjarigen.

Clan oorlog 

De aanslagen zijn te situeren binnen het Antwerpse drugsmilieu. Twee familieclans voeren daar strijd over het territorium waarbinnen zij ladingen cocaïne  kunnen invoeren in de Antwerpse haven. Het gaat om de familie El M. die in de Dijlestraat woont die het aan de stok heeft met de familie El H. die in de Rupelstraat woont.   Op 6 maart  werden auto’s  in de Rupelstraat voor de woning van de familie EL H.  

De politie kamde de straten uit na de granaataanslagen
Patrick Lefelon De politie kamde de straten uit na de granaataanslagen

Twee dagen later vloog een auto in de Dijlestraat de lucht in. Die stond voor de woning van de familie El M. Tientallen andere auto’s raakten beschadigd. 

De golf van aanslagen zorgde toen voor politieke onrust. Burgemeester Bart De Wever vond dat de federale politie eindelijk maar eens verdachten moest arresteren. De teller van aanslagen staat ondertussen op 62.  DE Antwerpse politie verhoogde sindsdien haar toezicht en kreeg van burgemeester De Wever de toelating om veel meer identiteitscontroles in de wijk uit te voeren. Dat verhoogd toezicht is nog steeds gaande. 

Later meer
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gilbert Gijdé

  men zou denken dat de politie van 'tstad achter de feiten aanloopt,en men nu voor de schijn eventjes enkele personen opppakt

 • Ronny Van Cleempoel

  BDW werdt voor verkiezingen afgeslacht door de kopstukken van Groen omdat hij niets deed. Zullen weer beginnen over racisme. Als alle diensten samenwerken kom je tot dit resultaat. Proficiat prima werk van politiediensten .Het is te hopen dat justitie ook volgt met zware straffen. Dit is waarom de kiezers rechts kiezen. Links doet niets,rechts durft het wel.Dat is het verschil en heeft niets met racisme te maken .Dit is gerechtigheid .

 • benny vandersanden

  Dat hele drugsmilieu is maar al te goed gekend en toch kan dat vreselijk gespuis vrij en ongestoord rondlopen. Dat justitie en de scrupuleuze, op drugsgeld beluste advocaatjes maar heel goed beseffen dat de maatschappij dit niet lang meer pikt! Lang leve de multicul weeral..

 • Ronny Van Cleempoel

  7 reacties de rest in de vuilbak goe bezig.Mag natuurlijk niet te veel aandacht hebben.Ik ken verschillede personen die reactie gestuurd hebben en dit bejubelen ,die politieacties ,en ook geweerd worden.???

 • Lucas Theophiel

  Als iemand er geld aan verdient, mogen ze vrij???