8 jaar cel voor verkrachter die verraden werd door eigen bril

Abdelhak El Abdellati (26) uit Mortsel is veroordeeld tot 8 jaar cel voor de (poging tot) verkrachting van twee jongedames. De feiten speelden zich in het voorjaar van 2017 af in Hove en aan de Groenenborgerlaan in Antwerpen. Hij werd verraden door zijn eigen bril die hij op de plaats van de feiten verloor.

De verkrachter wist vrijdagochtend in de rechtbank duidelijk wat hem boven het hoofd hing. "Kom, zeg hoeveel jaar ik krijg, dan ben ik er vanaf", onderbrak hij de rechter tijdens het voorlezen van haar vonnis.


Abdelhak had op 21 april 2017 aan de Groenenborgerlaan een jongedame aangevallen toen zij te voet van het Velo-station naar huis liep. Het meisje was al aan de voordeur toen de man haar vastgreep en probeerde te verkrachten. Zij kon zich loswrikken, hem een trap in de maag geven en dan snel naar binnen lopen.


Een ander slachtoffer had minder geluk. Zij werd op 25 mei 2017 aangevallen toen zij op weg was naar het jeugdhuis in Hove. Deze keer slaagde de dader er wel in de jongedame te verkrachten. De speurders vonden de bril van de verdachte terug op de plaats van de feiten. Na een lange zoektocht via opticiens kwamen zij bij Abdelhak El Abdellati in Mortsel terecht. De man ontkende. DNA-sporen en een vingerafdruk op een gsm van een slachtoffer toonden aan dat hij wel degelijk de dader was. De rechter: "Als een seksueel roofdier lag u op de loer aan het jeugdhuis en aan het Velo-station om dan op het juiste moment te kunnen toeslaan. De feiten zorgen ervoor dat niet-vergezelde jonge vrouwen zich niet meer veilig voelen op straat. Daarbij past alleen een zware, effectieve celstraf van 8 jaar. De dader zal daarna voor een periode van 7 jaar ter beschikking worden gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank." (PLA)