74 maanden cel voor messteken aan kindbruid

De 19-jarige Maradonna B. (19) uit Merksem heeft van de rechtbank in Antwerpen een celstraf van in totaal 74 maanden gekregen voor messteken aan zijn kindbruid. Zijn moeder en stiefvader kregen voorwaardelijke celstraffen.

Het slachtoffer is een meisje van 15 jaar. In 2014 werd ze op haar 12de uitgehuwelijkt en is ze volgens een traditie van Roma getrouwd met Maradonna B. Ze verhuisde van Macedonië naar Merksem. Naar school moest ze niet gaan. Ze moest het huishouden doen en voor de kinderen zorgen. Er volgden snel twee miskramen. In de nacht van 28 juli 2016 kregen Maradonna B. en zijn echtgenote ruzie. Hij verdacht haar van overspel. Het meisje vertelde dat ze door de stiefvader van B. seksueel misbruikt was. Daarop ging Maradonna door het lint.


Hij nam een mes en stak het meisje tientallen keren. Niemand belde daarna de hulpdiensten, Maradonna niet, maar ook zijn moeder en stiefvader niet. Uiteindelijk was het de zus die alarm sloeg, toen ze snij- en steekwonden had gezien. De artsen in het ziekenhuis stelden tien snij- en steekwonden in de nek, rug, rechterarm en linkerwijsvinger vast. In het ziekenhuis werd ze meteen geopereerd.

Mensenhandel

De rechtbank vond het niet bewezen dat Maradonna zijn kindbruid wilde doden, maar legde hem wel een strenge straf op voor de andere feiten. De moeder en de stiefvader werden veroordeeld voor onder meer schuldig verzuim en mensenhandel. Ze kregen respectievelijk vier jaar en dertig maanden voorwaardelijk. Ze moeten van de rechtbank Nederlands leren en een integratiecursus volgen. (KAV)