52 nieuwe combi's met fluogele bumper

De kantoorruimte in de nieuwe combi.
Patrick Lefelon De kantoorruimte in de nieuwe combi.
De politie vervangt de volgende weken alle combi's die door de dienst Noodhulp worden gebruikt. In totaal komen er 52 nieuwe geleasede combi's in verkeer. Aan de buitenkant is de fluogele bumper de meest opvallende vernieuwing, binnenin is een 'kantoor op wielen' gemaakt.

Het gaat om hetzelfde type Volkswagen Transporter als de huidige combi's. Alleen zijn deze wagens met veel meer apparatuur uitgerust zodat de politiemensen nu volledig ingelicht zijn wanneer zij naar een opdracht rijden.


De politie heeft zijn combi's al langer omgebouwd tot 'kantoor op wielen'. Alleen waren er veel klachten over slechte communicatielijnen en de weinig comfortabele werkruimte in de combi.


Politiewoordvoerder Wouter Bruyns: "De binnenruimte is nu echt omgebouwd tot kantoor, met een comfortabele bureaustoel en een meubel waarop je in een normale houding op een computer kan werken. Verder is alle apparatuur voor communicatie tussen de combi en het hoofdkantoor verbeterd. Een agent is volledig ingelicht als hij ergens ter plaatse komt", zegt Bruyns. (PLA)

De fluogele bumper is aan de buitenkant de opvallendste vernieuwing.
Patrick Lefelon De fluogele bumper is aan de buitenkant de opvallendste vernieuwing.