50ste Jazz Middelheim strikt grootheden Charles Lloyd, Kenny Werner en Joe Lovano

Jubileumeditie vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen

Jazz Middelheim
Klaas De Scheirder Jazz Middelheim
Jazz Middelheim heeft de eerste namen gelost voor de vijftigste editie van het festival, van 15 tot en met 18 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. Onder meer jazzgrootheden Charles Lloyd, Kenny Werner en Joe Lovano staan op de affiche. Met een headlinerspot op vrijdag viert trompettist Enrico Rava zijn tachtigste verjaardag.

Tenorsaxofonist en dwarsfluittist Charles Lloyd (81) is al actief in de jazzscene sinds de jaren 1950 en speelde onder meer samen met Ornette Coleman. Lloyd staat op vrijdag 16 augustus op het hoofdpodium, net voor Enrico Rava. Eerder op de dag is het al de beurt aan Kenny Werner, jarenlang de vaste pianist van wijlen ‘festivalpeter’ Toots Thielemans.

Zaterdag 17 augustus wordt een dag met vooral Belgische trots. BeraadGeslagen stelde de affiche op en staat ook zelf op het zijpodium, net als WWWater. De main stage is weggelegd voor onder meer De Beren Gieren en STUFF.

Op zondag 18 augustus is de grootste naam voorlopig saxofonist en klarinettist Joe Lovano. Voor donderdag 15 augustus zijn voorlopig alleen het David Murray Quartet met slam poet Saul Williams bekendgemaakt, net als jazztrompettist Ambrose Akinmusire. Die laatste is dit jaar ‘artist in residence’ en valt dus meermaals te bewonderen in heel uiteenlopende bezettingen.

Meer info op www.jazzmiddelheim.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.