5.000 vierkante meter kerstshoppen op de Meir

Herman Hermans tussen de herten.
Klaas De Scheirder Herman Hermans tussen de herten.
Vanaf 1 september opent op de Meir de grootse pop-up kerstwinkel ter wereld. Het pand waar vroeger kledingzaak Forever 21 gevestigd was, wordt momenteel van boven tot onder versierd met kerstdecoratie.

Kerststallen, kerstballen, kerstbomen, kaarsen, levensgrote ijsberen en een opblaasbare reuzenkerstman. je kan het zo gek niet bedenken of het staat vanaf volgende week te koop in een reusachtig pand van 5.000 vierkante meter op de Meir. Voor uitbater Herman Hermans is het niet de eerste keer dat hij een kerstwinkel opent, maar dit is wel de grootste. "Vorig jaar zaten we in shoppingcenter Grand Bazaar in een pand van 1.000 vierkante meter. Het jaar daarvoor in de Leysstraat. Maar nu heb ik toch wel de grootste kerstwinkel ter wereld, vermoed ik."


Hoewel de zomer momenteel zijn hoogtepunt beleeft, wil Hermans al op 1 september aan de kerstverkoop beginnen. "De eerste zondag van de maand is het koopzondag, dus waarom niet", zegt Hermans. "De winkel blijft dan open tot begin januari. Nu is het wel nog 30 graden, maar van mij mag het snel afkoelen. Kerst blijft al bij al de gezelligste tijd van het jaar." (PJBA)

De kerstmannen zijn uitgestald.
Klaas De Scheirder De kerstmannen zijn uitgestald.