5.000 concertgangers maken start cultuurseizoen mee

Het Antwerp Symphony Orchestra
rv Het Antwerp Symphony Orchestra
deSingel, Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp Symphony Orchestra, de drie grote Vlaamse Kunstinstellingen in Antwerpen, lieten op donderdag 19 september meer dan 5.000 cultuurminnaars genieten. Met een uitverkochte Koningin Elisabethzaal, Opera en Stadsschouwburg op dezelfde dag toonde Antwerpen dat er voldoende publiek is voor cultuur.

Het Antwerp Symphony Orchestra opende donderdag het klassieke concertseizoen met zijn openingsgala. In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen genoten bijna 2.000 muziekliefhebbers van het vocale vuurwerk van de Letse mezzosopraan Elīna Garanča. Opera Ballet Vlaanderen toonde een nieuwe productie van Don Carlos van Giuseppe Verdi, in een regie van Johan Simons. deSingel bracht donderdagavond de langverwachte succesproductie ‘Les Damnés’ naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Deze show was exclusief voor de Benelux na volle zalen in Parijs, New York en Londen.

De artistieke samenwerkingen tussen deze drie Vlaamse Kunstinstellingen in hartje Antwerpen zorgt voor een divers cultuuraanbod. “Deze samenwerking zorgt voor een positief effect, waarbij de publieksbelangstelling voor onze voorstellingen en concerten alleen maar toeneemt”, vertelt Joost Maegerman, bestuurder van het Antwerp Symphony Orchestra.

Het openingsgala met Elīna Garanča door Antwerp Symphony Orchestra
V_Callot Het openingsgala met Elīna Garanča door Antwerp Symphony OrchestraReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.