450 sneeuw- en ijzelbestrijders houden zich klaar voor nieuw winteroffensief

Net als vorige week dinsdag komt er een lading sneeuw op ons af.
Klaas De Scheirder Net als vorige week dinsdag komt er een lading sneeuw op ons af.
Het tweede sneeuwoffensief in goed een week maakt het komende nacht en woensdag overdag gevaarlijk glad in Antwerpen. De strooidiensten staan klaar om de wegen en fietspaden berijdbaar te houden. De huisvuilophaling zal vertraging oplopen.

Over gebrek aan zout en pekel hoeven we ons volgens de stadsdiensten geen zorgen te maken. Er is een voorraad van 1.200 ton zout en 175.000 liter pekel. Naast de zout- en pekelstrooiende wagens houden tot 300 vegers en 150 werknemers van de groendienst zich paraat om manueel bij te strooien waar dat nodig is. De burgers mogen ook rekenen op sneeuw- en ijsvrije voetpaden voor en rond stadsgebouwen. Op alle marktpleinen kunnen winkeliers en marktkramers zoutkisten gebruiken om de omgeving begaanbaar te houden.

Het Havenbedrijf draagt zorg voor de fiets- en voetpaden en de wegen in havengebied.

Stoep sneeuwvrij maken

De stad wijst er nog eens op dat elke bewoner de stoep voor zijn deur netjes en veilig moet houden. Minder mobiele en oudere mensen die geen sneeuw kunnen ruimen, vragen best hulp aan buren, familie of vrienden. Zit dat er niet in, dan kunnen ze dat via het aanvraagformulier op www.antwerpen.be of bellen naar het stedelijk contactcenter 03/22 11 333. Er wordt dan iemand gestuurd.

De kans is groot dat het huisvuil langer blijft staan dan gewoonlijk. Ook de sorteerstraatjes worden trager leeggemaakt. Alle personeel van Stadsbeheer moet zich immers bezighouden met de sneeuw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.