3,6 ton cocaïne ter waarde van 180 miljoen euro onderschept in Antwerpse haven

De Antwerpse haven (illustratiebeeld).
© Bart Leye De Antwerpse haven (illustratiebeeld).
Op kaaien in de Antwerpse haven heeft de douane deze maand twee gigantische vangsten cocaïne gedaan in twee containers uit Brazilië en Mexico. De drugs zaten verstopt tussen ladingen strooizout en maniok. In totaal werd er 3.670,7 kilogram coke in beslag genomen. De drugs hebben in ons land een straatwaarde van ongeveer 180 miljoen (!) euro.

Naar aanleiding van een risicoanalyse werden op maandag 2 december twee containers gecontroleerd op kaai 869. In de containers zat strooizout, afkomstig uit Brazilië. De douane vond tussen het zout twee partijen cocaïne van 856,8 en 537,9 kilogram.

Een week later, op maandag 9 december, had de douane prijs op kaai 188. Daar zat 2.276 kilogram coke verstopt in een container met een deklading cassava of maniok, een eetbare wortelknol. De container stond op een schip dat afkomstig was vanuit Mexico.

Het parket van Antwerpen en de federale gerechtelijke politie Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. “Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten, kunnen dat doen via www.onzehavendrugsvrij.be.”

Mogelijk is er een verband tussen beide drugsvangsten, dat wordt onderzocht door de federale politie.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Theo Dereu

  Goed werk van de betrokken diensten. Dit raakt hen het hardst.

 • Patrick Mechels

  Oei, denkelijk gaan er weer wat handgranaten de ronde doen in Antwerpen.

 • Robert De Meulder

  Graag had ik wat reacties gehad van mensen die lachten met het beleid van Bart De wever, en Bart De Wever bekritiseerde met zijn WAR ON DRUGS.

 • Steven Emmanuel de Waeghe

  Als Europa de omzet van drugs toelaat om begrotingstekorten te toen inkrimpen, krijg je deze scenario's in Antwerpen. De 180 miljoen straatwaarde waarover jullie spreken zal dus een Economische meerwaarde zijn voor onze begroting.

 • benny vandersanden

  Dweilen met de kraan open want de gekende drugsmaffia kan ongestoord hun gang blijven gaan