3.000 namaakproducten gevonden achter valse wand in kledingwinkel

In deze verborgen kamer werden ongeveer drieduizend nepartikelen in beslag genomen.
Lokale Politie Antwerpen In deze verborgen kamer werden ongeveer drieduizend nepartikelen in beslag genomen.
De lokale politie is binnengevallen in twee winkels in Antwerpen-Noord. Beide zaken hadden een verborgen kamer met een schat aan namaak-luxekledij. Achter één van de valse wanden werden maar liefst drieduizend nepartikelen aangetroffen. Er werd voorlopig nog niemand gearresteerd.

Tijdens een verhoor van een minderjarige merkte de politie op dat de verdachte opvallende luxekledij droeg. Al snel bleek dat het om namaakspullen ging. De lokale recherche leefmilieu ging samen met de economische inspectie op onderzoek en kwam terecht bij een winkel in Antwerpen-Noord, waar deze week huiszoekingen werden georganiseerd.

“In de winkel werd een valse wand ontdekt”, klinkt het bij de lokale politie. “In de verborgen ruimte werden ongeveer drieduizend namaakspullen aangetroffen. Er werden ook labels gevonden die dienden om valse merktekens aan te brengen op de kledingstukken. Het ging om kledij en schoenen van grote luxemerken. De hele voorraad werd in beslag genomen.”

Verborgen toegang achter rek

Enkele weken terug dan controleerde het politiewijkteam en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid een tweedehandswinkel in de Stuivenbergwijk. De politie had drie mannen achter in de zaak tevoorschijn zien komen van achter een rek.

“De inspecteurs konden echter geen deur vinden achter dat rek”, gaat de politie verder. “Er bleek wel een verborgen toegang te zijn. Daar trof de politie een illegaal winkeltje vol met namaakspullen aan. Het materiaal dat er gevonden werd, is in beslag genomen. Het gaat om een zeer grote hoeveelheid namaakkledij van luxemerken.”

Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale politie. Er werd nog niemand gearresteerd.

Achter dit rek zit een geheime kamer vol nepartikelen.
Lokale Politie Antwerpen Achter dit rek zit een geheime kamer vol nepartikelen.
Een deel van de in beslag genomen nepkledij.
Lokale Politie Antwerpen Een deel van de in beslag genomen nepkledij.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik bernard

    Goed werk geleverd door onze Antwerpse politie. Een pluim voor dit team.

  • Rudolf von Beukelstein

    Ik koop mijn spullen bij de primark, lekker goedkoop en waarschijnlijk van dezelfde productielijn

  • avelino garcia

    Dit is maar het topje van de ijsberg.