26 pv’s voor bestuurders die inhaalverbod negeren in fietsstraten

In fietsstraten mogen automobilisten niet inhalen.
rv In fietsstraten mogen automobilisten niet inhalen.
De lokale politie Antwerpen heeft zondag een verkeerscontrole gehouden in onder meer een aantal fietsstraten. Er werden 26 processen-verbaal opgesteld voor automobilisten die een fietser inhaalden hoewel dat wettelijk verboden is. 

De controleteams hielden telkens een uurtje halt in enkele fietsstraten. Zo werd er onder meer gecontroleerd op de as Turnhoutsebaan en de Carnotstraat en in de Gemeentestraat.  In totaal stelden de inspecteurs 61 processen-verbaal op voor dus 26 automobilisten die een fietser inhaalden wat wettelijk niet mag.  Twee fietsers kregen een pv voor het negeren van het rode verkeerslicht. 

Daarnaast waren er nog pv’s voor parkeren op een mindervalidenplaats  en een fietser die aan het telefoneren was. Zestien bestuurders hadden hun wagen op het voetpad geparkeerd en nog eens tien andere stonden hinderlijk geparkeerd. Een voertuig had geen geldig keuringsbewijs en een bestuurder had een voorlopig rijbewijs, maar had wel een passagier bij. Ten slotte was er nog één bestuurder die zijn gordel niet droeg. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.