250 fietsers trappen voor veiliger verkeer

Fietsen voor veiliger verkeer.
Joel Hoylaerts / Photo News Fietsen voor veiliger verkeer.
Zo’n 250 mensen maakten vrijdag een fietstocht door Antwerpen om aandacht te vragen voor een veiligere verkeersinfrastructuur voor fietsers. En niet alleen in Antwerpen fietsten ze voor een veiliger verkeer: ook in Brugge, Gent, Hasselt en Leuven stapten mensen op de fiets. De fietstocht is een initiatief van het VTM-programma Make Belgium Great Again, en werd mee georganiseerd door Fietsersbond Antwerpen, Critical Mass, Antwerpenize en de Stad Antwerpen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er sterven nog steeds veel te veel fietsers in het verkeer: in de eerste helft van dit jaar stierven al 48 fietsers, en raakten bijna 5.000 mensen gewond”, zegt Gert De Vuyst van Fietsersbond Antwerpen. “België hoort zo bij de drie slechtst presterende landen qua fietsdodelijkheid in Europa. Er wordt nog steeds veel te weinig geïnvesteerd in de fietsers, de meeste investeringen zijn auto-driven. Met deze fietstocht willen we fietsers het gevoel geven dat we iets willen veranderen, dat ze niet vergeten worden, en we willen vooral een sein geven aan de politiek dat er te weinig geld wordt geïnvesteerd in fietsinfrastructuur.”

Fietsersbond Antwerpen organiseert maandelijks een fietstocht, maar die werd vrijdag wat groter omwille van Make Belgium Great Again. 250 mensen startten om 15 uur aan de Groenplaats voor een uurtje fietsen, een tocht van 10 kilometer. “De tocht ging over wegen waar fietsers normaal niet mogen komen, zo werd het toch ook een beleving voor iedereen.”

Fietsen voor veiliger verkeer
Joel Hoylaerts / Photo News Fietsen voor veiliger verkeer
Fietsen voor veiliger verkeer
Joel Hoylaerts / Photo News Fietsen voor veiliger verkeer1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • maurice snelders

    Waarom niet op een werkdag.?? Op een feestdag(herdenkingsdag) als vandaag loopt er geen kat over de straat en heeft het dus niet het beoogde effect.