22 fietsers beboet die op voetpad rijden in Nationalestraat

PZ Antwerpen
Bij controles in de Nationalestraat zijn 22 fietsers beboet omdat ze op het voetpad reden. Zeker tijdens de drukke zomerdagen zorgt dit voor onveilige situaties.

Het politiewijkteam van de Oudaan ging tot actie over na klachten over fietsers die op het voetpad rijden in de Nationalestraat. Een van de beboete fietsers was bovendien bezig met zijn mobiele telefoon tijdens het fietsen. Ook acht automobilisten kregen een boete voor gsm-gebruik achter het stuur. Vier reden rond zonder gordel. Eén bromfietsers en één automobilist kregen een boete voor het negeren van een verbodsbord. Eén bestuurder werd geverbaliseerd voor onaangepast rijgedrag en te hoge snelheid. Tot slot stonden twee voertuigen op de stoep geparkeerd.

Het wijkteam van de Quinten Matsijslei controleerde het voorbije weekend opnieuw op spookrijdende fietsers op de Plantin en Moretuslei. Tijdens de actie werd ook samengewerkt met controleurs van de lage emissiezone van Stad Antwerpen. Automobilisten die inbreuken pleegden of nog een openstaande rekening hadden werden ter plaatse beboet. Tijdens de controles werden acht fietsers geverbaliseerd die tegen de richting reden. Twee automobilisten droegen geen gordel en maar liefst zes kinderen zaten zonder zitje in een auto. Van drie voertuigen was een licht stuk, één keuring was vervallen en één wagen bleek niet verzekerd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van den Bulck

    Graag ook eens in de Pothoekstraat, daar rijden gewoon uw broek uit !

  • august van de vyver

    Mag ook eens op de Mechelsesteenweg

  • Ilan Kaufman

    Dat zouden ze ook op de De Keyserlei eens mogen doen!