200.000 bezoekers verwacht voor Ronde

STAD MAAKT ZICH OP VOOR WIELERWEEKEND ÉN KOOPZONDAG

Schepen Ludo Van Campenhout stelt het programma van de Ronde voor.
Klaas De Scheirder Schepen Ludo Van Campenhout stelt het programma van de Ronde voor.
Antwerpen maakt zich klaar voor de komst van ongeveer 200.000 wielerliefhebbers tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen op 1 en 2 april. Niet alleen wielerliefhebbers zullen hun weg naar Antwerpen vinden, ook shoppers tekenen present op de koopzondag.

Stad Antwerpen en organisator Flanders Clasics geven er een lap op tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Op zondag opent het fandorp om 8 uur de deuren op de Groenplaats. Tot 18 uur kunnen wielerfans er gratis terecht om de sfeer op te snuiven. Ze kunnen er ook het unieke 'Ronde in Antwerpen'-wielertruitje kopen. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Ook kan iedereen er een virtuele fietstocht maken door Antwerpen met een virtual reality-bril. Met die bril lijkt het alsof je ook echt door de straten van Antwerpen fietst.

Als je een originele foto neemt op een gele Velo-fiets, die verspreid staan in de stad, dan maak je kans om tijdens de Ronde in een volgwagen te zitten.
Klaas De Scheirder Als je een originele foto neemt op een gele Velo-fiets, die verspreid staan in de stad, dan maak je kans om tijdens de Ronde in een volgwagen te zitten.

Optredens

Op de Grote Markt worden de renners om 8.30 uur aan het publiek voorgesteld door Stubru dj's Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck. Het startschot wordt om 10.30 uur gegeven aan Het Steen. Eens de renners Antwerpen verlaten, zijn er op de Grote Markt optredens van Linde Merckpoel ft. Johnny DC, Level Six en Regi.


De stad verwacht zo'n 200.000 bezoekers over het hele weekend. Dat zijn niet alleen wielerfans, want ook shoppers trekken traditioneel op de eerste zondag van de maand naar Antwerpen voor de koopzondag. Dat betekent dat het over de koppen lopen zal zijn. Er wordt verwacht dat er meer volk zal zijn dan bij de start van de Tour de France etappe in 2015.

Verkeersmaatregelen

Maar ook zaterdag 1 april strijkt de wielergekte neer in Antwerpen. Wieleramateurs rijden in grote lijnen het parcours dat ook de profs afleggen. Omwille van dit evenement zijn er op zaterdag al speciale verkeersmaatregelen van kracht. Zo zijn de Scheldekaaien, de Scheldestraat en de Brouwersvliet van 6.30 tot 9 uur afgesloten en de Waaslandtunnel van 5.30 tot 10.30 uur. Verder is het volledige stuk Beatrijslaan van Galgenweel tot Burcht afgesloten tot 9 uur. Op zondag 2 april is het volledige parcours afgesloten voor alle verkeer van 10 tot 11 uur. De Waaslandtunnel blijft dicht van 8.30 tot 11.30 uur. Op Linkeroever zijn de straten waar de renners passeren dicht van 10 tot 11 uur. Tijdens deze uren kan niemand zijn garage uit. Meer info hierover op www.visitantwerpen.be/nl/detail/mobiliteit


Speciaal voor de Ronde staan er momenteel in Antwerpen tien gele Velo-fietsen. Met een van deze fietsen kunnen fietsers een originele foto maken en die online posten met de hashtag #RVVantwerpen. Deelnemers kunnen zo een plekje veroveren in een volgwagen. De wedstrijd loopt nog tot 29 maart.