19-jarige zonder rijbewijs scheurt rond in Porsche van verhuurbedrijf

PZ Antwerpen
Het politiewijkteam van het Kiel hield afgelopen weekend toezicht in de Abdijstraat. Daar werd een Porsche aan de kant gezet omdat de bestuurder aan hoge snelheid door de straat scheurde. De man hield eerst het verkeer op om dan vol gas te kunnen geven. De negentienjarige achter het stuur had geen rijbewijs op zak en zijn gehuurde voertuig bleek ook niet verzekerd.

“Het verhuurbedrijf zal moeten uitleggen hoe het kan dat een kerel zonder rijbewijs met één van hun auto’s rondrijdt die bovendien niet verzekerd is”, klinkt het bij de politie. “Ze zullen ook moeten opdraaien voor de takelkosten. De jonge wegpiraat mag uiteraard een fikse boete verwachten.”

Verder kregen twee bedelaars een plaatsverbod nadat ze op een uur tijd twee keer betrapt waren. Ook drie personen die zonder toestemming geld wilden inzamelen kregen een GAS-boete.

Tot slot werden er 33 parkeerboetes uitgeschreven, vooral wegens parkeren op een laad- en loszone. Elf personen reden met hun gsm in de hand door de straat. Eén parkeerkaart voor personen met een handicap werd in beslag genomen wegens misbruik en één iemand stond geparkeerd op een voorbehouden plaats zonder kaart.