19-jarige kritiek nadat hij bewusteloos in zwembad gevonden wordt, mogelijk na gebruik van lachgas

AFP
Een negentienjarige jongeman is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij bewusteloos in een zwembad van een privéwellness in Antwerpen werd aangetroffen maandagavond. In de buurt van het zwembad lagen verschillende gebruikte capsules lachgas, mogelijk raakte hij bedwelmd door het gas en belandde hij zo in het zwembad.

Drie mannen boekten gisterenavond een privéwellness aan de Beatrijslaan op het Antwerpse Linkeroever. Eén van hen, een negentienjarige jongen, raakte aan het eind van de avond zoek, terwijl de andere twee zich al aan het omkleden waren. Samen met de zaakvoerder gingen ze op zoek en vonden ze de jongeman op de bodem van een zwembad in het wellnesscomplex.

Lachgas

De politie arriveerde eerst en begon met de reanimatie in afwachting van de hulpdiensten, de negentienjarige werd met levensgevaar naar het universitair ziekenhuis gebracht. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoek, momenteel lijkt het om een ongeval te gaan. Of het gebruik van lachgas aan de oorzaak lag, maakt deel uit van het onderzoek, dat laat het parket van Antwerpen weten.

Het oneigenlijk verkopen, gebruiken en bezitten van lachgas op de openbare weg is sinds enkele weken verboden in Antwerpen. Het blijft wel legaal te verkrijgen in België. Lachgas is al jaren erg populair bij jongeren, het veroorzaakt een korte roes maar er zijn wel degelijk gevaren voor de gezondheid aan verbonden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van Laethem

  Alex rij jij met lachgas in je banden ? De gasten zijn verwittigd. Als ze het nu nog niet snappen gaan er nog veel hun kaars laten.

 • wilfried parthoens

  beste Alex Wellens deze in de fietswinkel zijn gevuld met lucht en geen lachgas

 • Alex Wellens

  Waarom zijn die patronen nog vrij verkrijgbaar, zelfs in de plaatselijke fietswinkel ben ik ze vorige week tegengekomen?

 • William Bonny

  En deze jeugd zijn dan de toekomstige hoogopgeleide artsen&professoren&specialisten&leiders&de elite die ons land zullen moeten besturen en in goede banen leiden, Tja,daar heb ik toch zo mijn bedenkingen bij, Ze zijn dan ook verwonderd,dat het lesgeven in de scholen onder niveaus blijft, En ook dat er zoveel depressies bij de jeugd voorvallen, Maar zoals elk klein kind weet,dat gelijk welke verslaving kan lijden tot depressies,