16-jarige bootvluchteling
prostitueert zich in ‘t Keteltje

Hoerenmadam en vriend riskeren acht jaar cel

Een Nigeriaanse hoerenmadam Osazee E. (30) en haar zus hebben minstens twee vluchtelingen in de prostitutie gedwongen in Antwerpen. Eén meisje was maar 16 jaar. Zij moest klanten zoeken in café ‘t Keteltje.

De Siciliaanse politie rolde in januari 2017 het netwerk rond Osazee E. op. De operatie heette “Broken Chains”. Meisjes werden in thuisland Nigeria geronseld om een opleiding te volgen in Europa. Zij werden als bootvluchteling naar Sicilië gesmokkeld. Daar haalde Osazee E. en haar vriend Godwin I. hen uit het kamp en vlogen hen via Charleroi naar Antwerpen.

De 16-jarige Francis kreeg hier te horen dat zij eerst 35.000 euro moest afbetalen te herwinnen. Dat ging het snelst door zich te prostitueren op straat en in het beruchte café ‘t Keteltje in het Schipperskwartier.

De aanklager: “De zus van hoofdverdachte Osazee E. legde Francis uit hoe het werkte: 50 euro voor een half uur, 100 euro voor een uur. Om haar nog beter te laten renderen stuurde Osazee E. haar een voodoo- pakketje op. Daarin oogpotloden, haren, asse en instructies om mannen te bevredigen.”

Oren afsnijden

Francis verdiende in enkele maanden tijd zo’n 3.450 euro. Daarvan moest zij 140 euro huur betalen voor een kamer die zij samen met een een tweede Nigeriaanse hoertje deelde. De overschot van het geld moest zij aan Osazee E. en haar bende opsturen.

Wanneer Francis niet genoeg opbracht of dreigde te stoppen, stuurde Osazee E. haar vriend Godwin vanuit Sicilië naar België. Hij verkrachtte Francis en dreigde ermee haar oren af te snijden.

In maart 2016 liep Francis toch naar de politie in Antwerpen. Het was de start van een Belgisch-Italiaans onderzoek dat resulteerde in operatie “Broken Chains.” Op het proces eiste de advocaat van Francis 3.450 euro schadevergoeding, en twee keer 3.750 euro voor twee gemiste schooljaren. Zij wil ook 2.500 euro morele schadevergoeding.

De aanklager eist celstraffen van 8 jaar en 35.000 euro boete voor de hoofdverdachten Osazee E., haar zus Tracy, haar vriend Godwin I. en handlanger Sunday U. De meeste van hen zitten in een Italiaanse gevangenis en werden voor het proces niet aan België uitgeleverd. Voor twee meelopers, zoals de verhuurder van de kamer, vraagt de aanklager 4 jaar cel.

Het vonnis volgt over een maand. 

Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier heeft een dubieuze reputatie.
patrick lefelon Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier heeft een dubieuze reputatie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.