12 slachtoffers naar ziekenhuis na CO-vergiftiging

HLN
In Antwerpen zijn gisterenochtend twaalf mensen overgebracht naar het ziekenhuis nadat ze onwel waren geworden door een CO-vergiftiging. Dat meldt de politie. Niemand was in levensgevaar.

Rond 8.30 uur zaterdagochtend zijn de hulpdiensten opgeroepen naar een appartementsgebouw in de Lange Leemstraat. Een aantal bewoners waren onwel geworden. Het gebouw, waar in totaal 27 mensen wonen, werd volledig ontruimd. 

Vijf bewoners zijn met ernstige CO-vergiftiging overgebracht naar het UZA. Niemand verkeerde in levensgevaar. Zeven anderen werden voor preventieve zorgen naar het Sint-Vincentiusziekenhuis vervoerd.

De brandweer detecteerde het probleem bij een verwarmingstoestel op de tweede verdieping. Eandis heeft de bewuste gasboiler afgesloten. Om 16.20 uur werd het appartementsgebouw opnieuw vrijgegeven en konden de bewoners terug naar huis. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeanne Delvoy

    Omwille van geen onder en-of bovenverluchting keuren wij dagelijks ketels af . Het blijft echter dweilen met de kraan open.