12 personen naar ziekenhuis met CO-vergiftiging

Twaalf personen zijn zaterdagochtend rond halfnegen naar twee ziekenhuizen overgebracht. Ze waren het slachtoffer van een CO-vergiftiging. De koolstofmonoxide was afkomstig van een slechtwerkend verwarmingstoestel op de tweede verdieping. Na een controle en verzorging mochten alle slachtoffers terugkeren naar huis.

De hulpdiensten moesten zaterdagmorgen uitrukken naar een appartementsgebouw van vier verdiepingen in de Lange Leemstraat in Antwerpen. Daar waren mensen onwel geworden.Het volledige gebouw, waar 27 personen staan ingeschreven, is ontruimd. Vijf slachtoffers, allen bewoners van de derde verdieping, hadden een ernstige CO-vergiftiging opgelopen en zijnnaar het UZA gebracht. Zeven anderen zijn naar het Sint-Vincentiusziekenhuis vervoerd. Niemand verkeerde in levensgevaar. De bewoners die geen medische zorgen nodig hadden, konden terecht bij familie of vrienden. Voor twee bewoners zocht de politie opvang tot het gebouw werd vrijgegeven.


De brandweer verluchtte het appartementsblok en stelde een probleem vast bij een verwarmingstoestel op de tweede verdieping van het gebouw. Eandis, de beheerder van het verdeelnet voor gas en stroom, kwam ter plaatse en sloot de bewuste gasboiler af. Rond 16 uur mochten de bewoners terugkeren naar hun appartementen. (BSB)