100 jongeren beloond voor engagement

Ook tien leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpen kregen een certificaat, voor een project rond pesten.
Foto Klaas De Scheirder Ook tien leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpen kregen een certificaat, voor een project rond pesten.

Vandaag ontvingen 100 jongeren een ComPas-certificaat. Dat certificaat erkent Antwerpse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor kinderen en jongeren en beloont hen voor hun engagement. Ook tien leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpen kregen een certificaat.


Om jongeren te begeleiden in hun ondersteunende rol en om hun competenties te vergroten, richten heel wat organisaties trajecten en begeleiding in. Iedere organisatie die dergelijke trajecten aanbiedt, komt in aanmerking om het ComPas-label te krijgen. Dat label biedt de garantie dat het traject aan bepaalde kwaliteitsvereisten voldoet.


Tien leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege uit Antwerpen kregen een certificaat. Zij zijn 'Klavers', afgeleid van het klavertje vier. Na een zesdaagse vorming door twee leerkrachten kunnen zij medeleerlingen helpen die te maken hebben met bijvoorbeeld pestgedrag. En dat werkt, zegt pedagogisch directeur Marc Phlips: "Sinds we dit project gestart zijn, zijn er veel minder meldingen over pesten. Natuurlijk gebeurt het wel nog, maar we merken een heel positieve evolutie. Dat komt omdat de drempel veel lager ligt dan wanneer ze een leerkracht moeten aanspreken. Ik kan het elke school aanraden." (ADA)