"Woordvoerder sociale huurders"

WIM VAN OSSELAER (VLAAMS BELANG)

Wim Van Osselaer.
Foto RV Wim Van Osselaer.

"Je kunt af en toe toch het verschil maken", zegt Wim Van Osselaer (Vlaams Belang). "Zo ben ik erin geslaagd om via de gemeenteraad de woordvoerder te zijn van een aantal sociale huurders. Als hun probleem dan werd aangepakt, bedankten ze me daar ook voor. Op een keer zelfs met een fles Cognac."


Wim Van Osselaer (45) heeft er twee termijnen op zitten in de gemeenteraad. In het Vlaams parlement is hij fractiesecretaris van zijn partij. Hij staat 39ste op de Antwerpse lijst. "Ik laat graag jonge mensen voorgaan die het vertrouwen van de kiezer verdienen."


Het raadslid, dat bijzonder veel schriftelijke vragen stelde, vindt dat de N-VA-ploeg vooral een 'verkrampte propagandashow' heeft opgevoerd. "Vroeg ik iets, dan werd me onmiddellijk een intentieproces verweten. Volwassen debatten zaten er niet in. Onder het socialistische bestuur van Patrick Janssens verliep alles zakelijker. Maar goed, soms kreeg ik wel een steen verlegd. Zo kreeg ik telefoon van mensen die 1/124ste eigenaar waren na een erfenis en daardoor hun sociale woning moesten verlaten. Schepen Fons Duchateau (N-VA) heeft nadien toch mildheid getoond." (PHT)