Exclusief voor abonnees

‘Visboeren’ met een loft in het Hilton? Daar zit drugsgeld achter, meent Antwerps gerecht

De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem.
rv De familie A. had op een gegeven moment vijf viswinkels in het Antwerpse, waaronder op het Kiel, in de Handelstraat en in Berchem.
Drie broers van de Marokkaanse familie A., bekend van hun viswinkels, en hun schoonvader Mohamed staan donderdagochtend voor de strafrechter op verdenking van drugsinvoer en van het massaal witwassen van crimineel geld. De procureur meent dat de ‘Visboeren’ geen redelijke uitleg hebben voor de herkomst van 1,7 miljoen euro. Met dat geld is veel vastgoed gekocht in Marokko, waaronder een appartement in het Hilton Garden Hotel in Tanger: 250.000 euro cash betaald. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Juliette Nijs

  laat dat pensioentje maar goed terugbetalen en die onterecht gehuurde sociale woning ook! dit hebben wij echte eerlijke belgen groot nodig! Steek ze maar in eigen land in de cel op water en brood ipv dat wij daarvoor ook nog is moeten gaan betalen!

 • Leopold Vanhoof

  Hard gewerkt zeker zoals alle zelfstandigen toch?

 • serge de beyser

  Grote vis gevangen?

 • Elise Van Damme

  Ik ken er bij ons in Brussel die rondrijden met wagens van meer dan 100duizend euro. En leeftijd van nog geen 20 jaar! En neen niet enkel alleen maar gehuurde wagens. Bekostigd van te werken of van hun leefloon, natuurlijk moeten we dat geloven. Er wordt hen bijna geen strobreed in de weg gelegd en dit 'fenomeen' is al meer dan 30 jaar aan de gang zonder ernstige controle van de herkomst van al deze dure materie door onze fiscus. Nu stilaan bekijkt men eens een geval om ons te sussen

 • Freddy van Puymbrouck

  Men moet zich eens gaan realiseren dat in dat circuit nog heel veel geld te halen is. Veel meer dan bij de gewone burger die alle dagen naar zijn werk gaat en trouw zijn belastingen betaald!