‘t Stad krijgt z'n eigen poster-festival

Het Antwerps grafisch bureau ‘ssnn' organiseert in maart het Antwerp Poster Festival. “Ontwerpers krijgen carte blanche.”
Tom en Dennis met enkele van hun posters uit de reeks Spread Some Love
Laenen Tom en Dennis met enkele van hun posters uit de reeks Spread Some Love

Van 9 tot 17 maart zal in PAKT de eerste editie van het Antwerp Poster Festival (APF) plaatsvinden. Het jonge ontwerpersduo Top Tiepermann (25) en Dennis Janssens (25) van het grafisch bureau ssnn zijn de initiatiefnemers. Tijdens het festival kunnen verschillende bureaus en ontwerpers een poster insturen. “Het thema is Show your colours wat zoveel betekent als ‘doe uw ding’”, vertelt Tom. “We willen de ontwerpers carte blanche geven bij het maken van een poster, zonder dat ze eens rekening moeten houden met de vragen van de klant.” APF verwelkomt gedurende een week nationale en internationale designers. Er worden creaties getoond via een tentoonstelling, er worden workshops georganiseerd en lezingen gegeven. “En uiteraard kan er genetwerkt worden en inspiratie opgedaan,” aldus Tom.

De bal ging aan het rollen na de Manchester Attack op 22 mei vorig jaar, toen tijdens een optreden van Ariana Grande een aanslag werd gepleegd. “Er kwam zoveel negativiteit in het nieuws dat we besloten om wat positiviteit de wereld in te sturen via onze posterserie Spread Some Love. Een van die posters werd opgepikt door Graphic Matters in Breda, een gelijkaardig festival. Toen we dat zagen wisten we het: dit willen wij ook organiseren in Antwerpen.” Het festival vindt plaats van 9 tot 17 maart 2019. Meer info vind je op www.apf.design.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christel Huybers

    Prachtig initiatief , schitterend bureau en duo.....