‘Piraat’ Jinnih Beels na conflicten met jongeren in Antwerpen-Noord: “Werk maken van meer locaties waar jeugd creatief en sportief zichzelf kan zijn”

Jinnih Beels, verkleed als piraat, hield een pleidooi voor meer jeugdlocaties in Antwerpen-Noord.
RV Jinnih Beels, verkleed als piraat, hield een pleidooi voor meer jeugdlocaties in Antwerpen-Noord.
“Antwerpen-Noord heeft meer jeugdlocaties nodig waar jongeren kunnen rondhangen en hun meest creatieve en sportieve kant kunnen tonen.” Dat zei schepen van Jeugd Jinnih Beels (sp.a) vrijdagavond op een bedankingsevenement waarop de stad vierduizend jongerenvrijwilligers had uitgenodigd. 

Het evenement had plaats in het kunsteducatief vragenhuis ‘Stormkop’ op het Eilandje. Jinnih Beels had zich voor de gelegenheid als piraat verkleed. Ze verwees in haar speech naar een aantal opstoten en conflicten met jongeren in de Stuivenbergwijk. “Zoiets komt niet uit de lucht vallen. De voorbije jaren zijn sommige jeugdpartners uit de wijk verdwenen. Daar zien we nu de gevolgen van. Daarom wil ik werk maken van meer plekken waar jongeren zichzelf kunnen zijn. Zeker gezien mijn verleden bij de politie hamer ik daar al lang op.”

Tegen vooroordelen

Beels bracht hulde aan de duizenden jongeren die zich als vrijwilliger voor hun generatiegenoten inzetten. “Over jonge mensen heersen vooroordelen. Ze bewegen niet meer, komen te weinig buiten, leven achter een schermpje. De werkelijkheid is gelukkig anders én warmer. Ik heb in mijn eerste jaar als schepen heel wat jongeren ontmoet die andere jongeren bijstaan. Omdat ze het leuk vinden. En omdat ze weten dat meedoen belangrijker is dan aan de kant te blijven staan.”

Het evenement sloot af met een opmerkelijke hoofdact: hiphopband NoMoBS trad nog een keer speciaal op.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wannes Van De Velde

    Mevrouw is 1 jaar in huidige functie en blijkt een ervaringsdeskundige te zijn.Volgens alle mensen die het weten, bewegen jongeren veel te weinig.Volgens mevrouw Beels is dit niet juist.Laat ons toch even ernstig blijven aub.

  • Frank Van den Bulck

    Praat voor de vaak. Gewoon stoppen met het bepamperen van al dat crapuul. Ben je zelf al eens in de Stuivenbergwijk of in de Seefhoek geweest ? Dacht het niet, ge zult er rapper wegzijn dan dat ge gekomen bent. Idem voor het karikatuur van 'n burgemeester die we tegenwoordig hebben !!!