"Lang uitgesponnen avondspits" op Antwerpse ring door ongeval richting Gent

Marc De Roeck
Op de Antwerpse ring verloopt het verkeer richting Gent vrijdagavond rond 18.45 uur nog altijd erg moeizaam als gevolg van het ongeval dat zich had voorgedaan ter hoogte van het knooppunt Zuid in Berchem. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Door het ongeval, dat rond 15.15 uur plaatsvond, was een vrachtwagen schuin over de weg komen staan, waardoor vier van de vijf rijstroken versperd werden. Het verkeer op de ring kwam daardoor muurvast te zitten.

“De weg is even na 17 uur weer vrijgemaakt, maar in de uren daarvoor is er zo veel file opgebouwd dat het verkeer nog altijd uiterst moeizaam verloopt. We hebben te maken met een heel lang uitgesponnen avondspits”, zegt Peter Bruyninckx, de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het ongeval heeft de boel volledig in het honderd laten lopen.”

Marc De Roeck34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karolien Goelen

  Lieve mensen denk effe na voor je hier domme reacties plaatst! Ik reed net achter de vrachtwagen wanneer het ongeluk gebeurde. Deze kreeg een klapband met alle gevolgen van dien! Denk maar eens na dat het zeker niet altijd aan de vrachtwagen chauffeur ligt wanneer er een ongeluk gebeurt!

 • Jos Plessers

  Ik heb de reacties eens gelezen:vrachtwagens via de liefkenshoek,cowboys zijn het...etc.Wel,denk eraan,de liefkenshoek is betalend en we zijn niet allemaal cowboys.Ik rijd nu 33j en heb pakweg 4.500000 km gemaakt met een truck.Wat ik allemaal al gezien heb!!En niet alleen truckers,hoor...

 • rudy bryssinck

  Rond Nancy mag je op een 6vaksbaan maar 90 p/u Hier zou 70 op de ring rond Antwerpen geen overbodige luxe zijn En er mag wat meer controle zijn om de vracht- en laagvliegers te cotroleren

 • jurgen de becker

  Eco friendly.... en dan hangt er een oude Iveco voor.....

 • Jozef Beunen

  Nog maar eens! Wat daar op de ring dagelijks te zien is... Je neemt het gewoon niet voor mogelijk. Behalve (verkeers)politie, die zijn opvallend afwezig. Daar maken de camions gretig gebruik van, terwijl ze er eigenlijk niets te zoeken hebben. Havenverkeer hoeft niet over de ring te gaan, dat weet iedereen behalve de beslissingnemers.