‘Foodtruck’ tegen migraine houdt halt op Groenplaats: “Let op, kaas en chocolade kunnen aanval triggeren”

De 'foodtruck' geeft info over migraine.
RV De 'foodtruck' geeft info over migraine.
Naar aanleiding van de Week van de Migraine stond gisteren de hele dag een ‘foodtruck’ op de Groenplaats. Daar konden mensen leren welke triggers migraine kunnen veroorzaken.

Uit een studie bij duizend Belgische migrainepatiënten die aangeven dat ze migrainepatiënten blijkt dat bijna twee derde slecht of niet op de hoogte is van de oorzaak van hun migraine. Stress, slecht of te weinig slapen en fel licht zijn de drie belangrijkste boosdoeners.

Presentatrice Evy Gruyaert, ambassadrice van de Week van de Migraine en zelf migrainelijder: “Het vervelende aan migraine is dat er veel triggers zijn, en het dus nooit honderd procent duidelijk is wàt nu precies voor aanval heeft gezorgd. Was het effectief dat stukje kaas dat ik at, de hoge werkdruk en stress van die dag, dat felle parfum van de man naast me in de vergaderzaal, de weersverandering of het felle licht van de opkomende zon daarnet in de auto?”

Om migrainelijders beters te informeren wordt in zes steden, waaronder Antwerpen, een campagne gelanceerd. Aan de foodtruck op de Groenplaats leerde je onder andere dat kaas en chocolade een aanval kunnen triggeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.