‘Eilandje’ is nieuw Antwerps zomerbier

Nieuw bier Eilandje.
Antwerpse Brouw Compagnie Nieuw bier Eilandje.
Op het Bollekesfeest dit weekend kan je niet enkel Bollekes drinken, maar ook een nieuw Antwerps zomerbier. De Antwerpse Brouw Compagnie, vooral bekend om zijn Seefbier, stelt ‘Eilandje’ voor, een biertje dat enkel gebrouwen wordt in de zomer van 2019. 

‘Eilandje’ is een blond bier van 6,4% alcohol, met een zomers smaakpalet. “Het bier is een uniek zomerbrouwsel, dat een tropische cocktail van exotische hopsoorten bevat”, laat Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie weten. “We wilden een echt zomers biertje maken, met smaken die je als het ware naar een tropisch eiland meevoeren. Hiervoor gingen we op zoek naar hopsoorten die aroma’s van mango, meloen, kokosnoot en tropisch fruit geven. Maar we gingen nog een stap verder. Anders dan bij een ‘normale’ wijze van brouwen, hebben we geen hop toegevoegd tijdens het brouwen zelf, maar uitsluitend tijdens de gisting en de rijping van het bier. Hierdoor is het een echte ‘hop-extravaganza’ geworden, een geur- en smaakbommetje, zonder de typische bitterheid die je van hop zou verwachten.”

Het zomerbiertje wordt slechts één keer in een beperkte hoeveelheid gebrouwen en kan je dus enkel in de zomer van 2019 drinken. Dat komt omdat de hoeveelheid hop die nodig is voor het biert enorm hoog is, door de specifieke manier van brouwen. “De hoeveelheid hop voor dit bier is dertig keer groter dan bij een ‘normaal’ bier. De hopsoorten die we nodig hadden, zijn bovendien heel schaars, wat zich vertaalde in een prijs die tot vijf keer hoger lag dan voor standaardhop. Wetende dat hop sowieso al het duurste ingrediënt van bier is, zal het bijgevolg bij eenmalig exclusief brouwsel blijven.” Er zijn in totaal een 100-tal vaten beschikbaar, waarna het bier zal verdwijnen. ‘Eilandje’ is dit weekend exclusief te proeven aan de stand van de Antwerpse brouwerij op de Groenplaats. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.