Exclusief voor abonnees

“Besmettingshaard bij Marokkaanse gemeenschap is sociologisch probleem”

Opvallend veel Marokkaanse namen in besmettingslijst Antwerpen

Joel Hoylaerts/Photo News
Antwerpen zet zich schrap voor rode cijfers. De stad telde vorige week 247 besmettingen, tegenover 152 de week daarvoor. Vooral in de Marokkaanse gemeenschap is wat op til. “Het is een sociologisch probleem.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
141 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan peeters

  De Wever is tot mei bezig geweest om Wilmès te boycotten, zijn jullie dat vergeten, de beelden vergeten aan de cremeries? Zowel hij als Francken vonden de maatregelen van Wilmès te drastisch, te vroeg, nu zal hij eens komen kwekken dat hij weer vroeger maatregelen wilt dan donderdag, hij weet heel goed dat het kalf verdronken is in Antwerpen, maar was bang voor zijn fans, net als Jambon, hij was totaal afwezig in deze crisis, alleen geld uitgedeeld.

 • yahya jamal

  Gemakkelijk praten achter jullie scherm hé

 • alex gorris

  Ja als de tafels al geen meter uit elkaar staan op de turnhoutsebaan dan staan de stoelen zo goed als bij elkaar wordt tijd dat er eens correct wordt opgetreden door de bevoegde instanties en hun kop niet in het zand steken bedankt

 • Verona Holter

  Vorige week 2 vrouwen aangesproken op de bus, geen van beiden droeg een mondmasker. Ik vroeg hen beleefd waarom ze er geen droegen...Met grijns op het gezicht en in het Duits vertelden ze me dat ze geen Nederlands verstonden. Zegt genoeg, niet?

 • Elle Devee

  Volgens mij heeft dat niks te meen met de kennis van de taal. Zelfs die oudere Marokkanen die de taal niet of onvoldoende machtig zijn hebben genoeg familieleden die het hun kunnen uitleggen. Dit is eerder een cultureel probleem. Marokkanen komen constant bij elkaar over de vloer waarbij de intieme bubbel niet altijd gerespecteerd wordt.