‘Bende van Mega Toby en Sproetje’ naar rechtbank verwezen: zes (ex-)agenten staan terecht voor diefstal en afpersing

Archiefbeeld.
photo_news Archiefbeeld.
De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag zes (ex-)agenten van de Antwerpse lokale politie naar de correctionele rechtbank verwezen voor onder meer zware diefstal en afpersing. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen.

De zes inspecteurs, die in Borgerhout en Antwerpen-Noord bekend stonden als de “bende van Mega Toby en Sproetje”, werden in het voorjaar van 2016 door hun eigen collega’s opgepakt na maandenlang onderzoek door de dienst intern toezicht. Dat bracht een resem van feiten aan het licht.

Zo zouden de agenten verschillende illegalen hebben opgepakt om ze op afgelegen plaatsen van hun geld te beroven. Er is sprake van een elftal diefstallen met geweld. Vier van hen zouden ook een huiszoeking hebben uitgevoerd zonder toestemming, waarbij ze geld van de bewoner zouden gestolen hebben en vernielingen zouden aangericht hebben.

Ontslagen of geschorst

Het parket vroeg de doorverwijzing van de zes voor zware diefstallen met geweld, afpersing, het vervalsen van processen-verbaal, racisme, discriminatie van een homoseksuele man, slagen en verwondingen, misbruik van gezag als politie-inspecteur en het uitvoeren van een huiszoeking zonder toestemming. “De raadkamer heeft de zes nu verwezen, zoals we ook gevraagd hadden”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De zes zijn niet meer actief bij de lokale politie van Antwerpen. “Een van hen nam zelf ontslag, een tweede werd ontslagen - maar dan in een andere zaak - en de vier anderen zijn nog altijd geschorst”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Willem Migom. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • etienne vijverman

  moesten al lang met zijn allen op staande voet zijn ontslagen zonder recht op werklozen uitkering !!!!! en geen openbaar ambt meer mogen uitvoeren

 • johan vissers

  4 geschorsten....fijn, al drie jaar doorbetaald zonder ook maar een klop te doen.

 • Angelo Cabooter

  Ronduit schandalig om de naam van een tv personage te gebruiken voor criminele feiten. Straks gebruiken ze nog de naam Mega Mindy voor criminele zaken te plegen.

 • Wilfried Walbers

  Geschorst... en zoals we het Belgisch rechtssysteem kennen is dat mét behoud van loon... voor hen kan het niet lang genoeg aanslepen....?