Vier jaar cel voor Hells Angel na ontdekking cannabisplantage achter gemeentelijke feestzaal in Leisele

De cannabisplantage bevond zich in een hangar achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele.
Foto Jelle Houwen De cannabisplantage bevond zich in een hangar achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele.
Drie Hells Angels en nog zes andere beklaagden zijn veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor  cannabisplantages in Leisele en in Goes in Nederland. Op 6 januari 2016 werden de plantages ontdekt. In het clubhuis van de Hells Angels in Gent werd een waar wapenarsenaal ontdekt.

In een afgelegen loods achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele stootte de politie op zo’n 900 cannabisplanten. De loods bleek ingedeeld in verschillende kweekkamers en was uitgerust met professionele bemesting, irrigatie, verwarming, afzuiging, belichting,… Volgens de openbare aanklager was de plantage al sinds oktober 2014 actief en was er al vijf keer geoogst, goed voor een winst van 1,5 miljoen euro. Een simultane inval in Goes leverde een cannabisplantage met 5.000 plantjes op, een huiszoeking in het clubhuis van de Hells Angels in Gent een wapenarsenaal.

Spilfiguur achter de plantages was volgens het openbaar ministerie een 46-jarige Hells Angel en ex-para uit Evergem. Hij werd eerder al eens veroordeeld voor het opzetten van cannabisplantages in Zelzate, Boekhoute en Wachtebeke en liep in 1995 ook al eens vijf jaar cel op omdat hij als paracommando tijdens een vredesmissie in 1993 in Somalië een kogel door het hoofd van een Somaliër joeg om een diefstal van een oorlogswapen en olifantentanden te verdoezelen. Hij is nu veroordeeld tot een effectieve gevangenisstaf van vier jaar. 

Twee Gentse Hells Angels waren op het ogenblik van de inval in het clubhuis van de motorbende aanwezig. Volgens Advocaat Joris Van Cauter werd niet vijf keer, maar slechts één keer geoogst. De rechter is hem daarin gevolgd en sprak een verbeurdverklaring van in totaal 90.000 euro vermogenswinst uit. Ze moeten aan Gaselwest een schadevergoeding van 50.740,27 euro betalen. 

In totaal stonden tien beklaagden voor de rechter terecht. Onder meer de eigenaar van de loods in Leisele, twee broers uit Zwevegem en Nieuwpoort die een oogje in het zeil hielden in de plantage en drie kennissen van de Hells Angel die klusjes uitvoerden. Zij werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 14 maanden met uitstel tot een werkstraf van 100 uur.

Leisele - In deze hangar achter de feestzaal werd een cannabisplantage ontdekt
Foto Jelle Houwen Leisele - In deze hangar achter de feestzaal werd een cannabisplantage ontdekt1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jimmy Çmendur

    Heksenjacht !!! Maak het gewoon legaal en hef er taksen op, ipv de werkende mens zijn loon te taxeren.