Sint-Rijkersstraat vanaf 11 maart voor tien dagen volledig afgesloten om ruim 100 bomen te rooien

Deze bomen in de Sint Rijksstraat worden tussen 11 en 21 maart gerooid
Benny Proot Deze bomen in de Sint Rijksstraat worden tussen 11 en 21 maart gerooid
In de Sint-Rijkersstraat, tussen de dorpskern van Alveringem en de Nieuwe Herberg langs de gewestweg N8 worden ruim 100 bomen gerooid voor de aanleg van een fietspad. Tijdens het rooien zal de straat tien dagen volledig afgesloten zijn.

“Het fietspad komt langs beide kanten van de gewestweg Sint-Rijkersstraat”, duidt schepen Karolien Avonture (Gemeentebelangen). “Wanneer de aanleg van het fietspad start, ligt nog niet vast. Fluvius moet eerst de elektriciteitspalen verplaatsen. We hopen dat het fietspad er tegen eind volgend jaar zeker ligt.”

Het rooien van de bomen duurt van maandag 11 maart tot en met donderdag 21 maart. De omleiding is uitgestippeld via de Rabbelaeresteenweg, het centrum van Lo en de N8 voor het verkeer dat van Diksmuide komt. Chauffeurs die van Veurne en Ieper komen vinden hun weg via de Gapaard, Lo-Centrum en de Rabbelaeresteenweg. De Pape- , Dolfijn- en Wijdouwbeekstraat en Zomerweg zullen niet gebruikt kunnen worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.