Nog maar één kindje ingeschreven in kleinste school van Vlaanderen

Nog maar één kleuter ingeschreven in school Gijverinkhove
grf Nog maar één kleuter ingeschreven in school Gijverinkhove
Er is nog maar één kleutertje ingeschreven in de vrije school in Gijverinkhove. “Als er niet meer kleuters komen, dan zullen we dat enige kindje overbrengen naar de hoofdschool in Alveringem”, laat directeur Jan Candaele weten.

“Normaal moest de kleuterschool in Gijverinkhove al gesloten zijn, maar minister Hilde Crevits gaf ons een extra genadejaar”, duidt Candaele. “We hadden vorig schooljaar slechts drie kindjes en dat moesten er zes zijn. We hebben nu tot 1 februari volgend jaar tijd om de teller op zes leerlingen te krijgen, maar veel hoop heb ik niet, want er schreef zich nog maar één kleuter in. De ouders, die liever anoniem willen blijven, zorgden er de voorbije jaren wel voor dat de school in stand gehouden werd door telkens hun kinderen naar Gijverinkhove te sturen. 

Het zal afwachten worden hoeveel kleuters uiteindelijk naar het kleine Alveringemse dorpje zullen komen. Op de eerste schooldag starten we sowieso gezamenlijk in onze hoofdschool. Daarna zien we wel. Vorig schooljaar werd een week in Gijverinkhove en een week in Alveringem lesgegeven.” Het is al jaren geleden dat de school nog 14 kleuters telde. In 2015 haalde de vestiging ook al het nieuws toen er twee kleuters het schooljaar startten. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin Bruyndonckx

  Dat is dan wel een hele kleine school.

 • Gunter Verleyen

  Ouders rijden liever kilometers ver om hun kroost school te laten lopen in een school met "faam" lees snob

 • Jennifer Peeters

  En dat schooltje heeft een directeur en waarschijnlijk ook nog leraren. Niet te geloven dat er zo met geld gesmeten wordt!!!

 • Sven Adriaenssens

  Ja, gooi het geld maar door enkelbeglaasde ramen en deuren...waarom ook niet?

 • marc castermans

  Wat een verspilling aan middelen, wees aub redelijk en sluit die school.