Lorenzo Grobet legt 2.000 kilometer af in Pyreneeën, maar geen spoor van zijn gestolen hond Kamiel

Lorenzo Grobet in de Pyreneeën met de foto van zijn gestolen boxer Kamiel.
Jelle Houwen Lorenzo Grobet in de Pyreneeën met de foto van zijn gestolen boxer Kamiel.
De 26-jarige Lorenzo Grobet is sinds zondagavond opnieuw thuis nadat hij twee weken lang zijn gestolen boxer Kamiel ging zoeken in de Pyreneeën. Hij heeft er een trip van liefst 6.000 kilometer opzitten. "Het was een ontgoocheling en ik begin radeloos te worden. Maar opgeven doe ik niet", zegt Lorenzo.

Maar liefst 2.000 kilometer hebben Lorenzo, zijn vriendin Daisy en hun kinderen rondgetoerd in de Pyreneeën om Kamiel te vinden. Samen met de reisafstand van tweemaal 2.000 kilometer legden ze samen 6.000 kilometer af. Helaas heeft dat niet geleid tot het terugvinden van hun trouwe viervoeter.


"We hebben er nochtans alles aan gedaan", zucht Lorenzo. "Kilometers hebben we gewandeld en gereden, honderden mensen hebben we aangesproken en een foto gegeven. We kregen wel wat tips, maar alles tevergeefs. We stuurden zelfs foto's door naar de paragnost die ons aanraadde hier te komen zoeken. Ze zei 'dat we warm waren' en een ijzeren poort met hartje moesten zoeken. Alles tevergeefs."

Radeloos

"Ik was al sceptisch maar begin nog meer te twijfelen. Op dit moment ben ik vrij radeloos. Kamiel is nu bijna vier maanden weg en we hebben geen enkel spoor. Ik weet niet wat ik nog kan doen. Misschien zoek ik nog een waarzegger op. Ook daar geloof ik niet in, maar ik heb nu al zo veel moeite gedaan dat ik het toch maar wil proberen."

Dierenasielen

"Alle dierenasielen in binnen- en buitenland bezorgde ik al foto's en informatie maar tot nu toe leverde dat niets op. Het begint nu echt wel te wegen op mijn eigen leven. Ik werk in een garage en heb het soms erg moeilijk. Gelukkig is mijn baas erg begripvol en begrijpt hij het als ik bijvoorbeeld altijd mijn gsm wil opnemen. En ook toen ik onverwachts ging zoeken in Caudry was hij akkoord."


"Ook de klanten leven erg mee met mee. De massale steun doet me enorm deugd. Maar het wordt steeds zwaarder. Op reis heb ik mooie dingen gezien, maar het enige wat ik écht wilde zien zag ik niet: en dat is Kamiel", zucht Lorenzo.