Burgemeester krijgt een maand rijverbod: "Nooit te oud om te leren"

Burgemeester Gerard Liefooghe.
Foto Proot Burgemeester Gerard Liefooghe.
Burgemeester Gerard Liefooghe (54, Gemeentebelangen) van Alveringem moet het binnenkort een maand zonder auto stellen. De burgervader werd vorige zomer in Oudenaarde door de politie aan de kant gezet, omdat hij het gaspedaal van zijn wagen te hard indrukte.

Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken en hij moest zich vijftien dagen met de fiets behelpen. Vorige week werd zijn zaak behandeld in de politierechtbank van Oudenaarde. Hij kreeg er 420 euro boete en een maand extra rijverbod. Dat gaat normaal binnen enkele maanden in. Liefooghe legt zich neer bij die straf en noemt die correct.


"Ik heb in het verkeer een fout gemaakt, ben ervoor gesanctioneerd en heb er een les uit getrokken", aldus Liefooghe. "Een mens is nooit te oud om zijn leven te beteren. Als je aan het stuur zit en je gedachten bezig zijn met ander werk in de plaats van met de baan en je bent gehaast, dan kan dat gebeuren en zo is het ook gebeurd. Degene die niets doet, doet zeker niets verkeerd. Het is geen verschoning, maar hoe meer je op de baan bent, hoe meer kans om eens je aandacht te verliezen. Ik probeer sindsdien maximaal met het rijden bezig te zijn. Ook mijn ouders trokken me nadien aan mijn oren. Ze vroegen hoe hard ik reed, maar veel doet dat er niet toe. 'Ik reed harder dan ik kon denken', zei ik. Wat dus zeker niet goed is", besluit Liefooghe met een kwinkslag. (JHM)