Alveringem zegt ‘neen’ tegen hondenpoep

Een van de affichebeelden in de strijd tegen hondenpoep.
Gemeente Alveringem Een van de affichebeelden in de strijd tegen hondenpoep.
Aan het onthaal van het gemeentehuis in Alveringem kunnen inwoners gratis een geplastificeerde affiche afhalen met daarop een duidelijke boodschap naar de eigenaars van honden. Zo hoopt de gemeente de inwoners bewust te maken dat hondenpoep niet op straat thuishoort.

“Niets zo vervelend en vies als hondenpoep op het voetpad of de weg”, vindt informatieschepen Kris Laleman (Gemeentebelangen CD&V). “We hopen dat onze inwoners massaal de gratis affiches op een zichtbare plaats ophangen zodat iedereen zich ervan bewust is dat hondenpoep moet opgeruimd worden. Het is de eerste keer dat we zo’n campagne lanceren. Ondertussen zijn al een tiental affiches opgehaald maar de actie is pas gestart.” 

Katrien Deleeuw uit Vleteren bedacht de affiches en daar is de actie alvast een succes. Wie op heterdaad betrapt wordt en de drol van zijn of haar hond niet opkuist, riskeert trouwens een gas-boete van 70 euro. In Alveringem staan er momenteel twee hondenpoepbuizen achteraan het gemeentehuis bij de Appelstraat en bij het woonzorgcentrum ’t Hoge. “Ook in de dorpen zouden we graag zo’n speciale vuilbakken voor hondenpoep plaatsen”, aldus Laleman.

Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.
Gemeente Alveringem Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.
Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.
Gemeente Alveringem Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.
Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.
Gemeente Alveringem Een ludieke actie met een duidelijke boodschap.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.