Er worden al schuchtere pogingen ondernomen om te schaatsen op de Kalmthoutse Heide, maar de metingen geven aan dat het ijs voorlopig nog niet dik genoeg is.
Volledig scherm
PREMIUM
Er worden al schuchtere pogingen ondernomen om te schaatsen op de Kalmthoutse Heide, maar de metingen geven aan dat het ijs voorlopig nog niet dik genoeg is. © Gemeente Kalmthout

Als het ijs dik genoeg is én de burgemeester het goedvindt, mag je hier straks schaatsen: “Maar het mag wel geen volkstoeloop worden”

Als de weersvoorspellingen kloppen, kan er eind deze week misschien geschaatst worden op natuurijs. Maar mag dat tijdens deze pandemie? Dinsdagochtend reageerde minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in VRT NWS dat het kan, “àls lokale besturen voor toezicht zorgen.” Het is nog wachten op de perfecte stevige ijslaag, maar de meeste burgemeesters zien de organisatie wel zitten. Optimistische liefhebbers kunnen hun schaatsen dus alvast beginnen slijpen. Lees hieronder op welke plekken in jouw provincie je die schaatsen binnenkort mag aanbinden.

  1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
    Play

    Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

  2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
    Play

    Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"