Pony Sam doodgeknuppeld in de wei: politie start onderzoek naar paardenbeul

Sam werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld.
DSS Sam werd in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld.
Sam, een 20-jarige pony die zijn rustige dag in een weide in de Alkense Onze-Lieve-Vrouwstraat doorbracht, is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeknuppeld. Eigenaar Flip Vanelderen is er het hart van in dat hij Sam vervolgens moest laten inslapen.

“We zagen de voetstappen in het gras en de stok waarmee Sam het hoofd meer dan waarschijnlijk is ingeslagen”, vertelt Sams baasje Flip Vanelderen. “Hulp kon niet meer baten. Sam zag te veel af. De veearts heeft hem laten inslapen. Heel jammer, op de gezegende leeftijd van twintig jaar was hij rustig aan het genieten van zijn oude dag. De politie van Borgloon kwam ter plaatse, maar heeft op dit moment geen idee wie hier achter zit. Feit is dat er een opnieuw een paardenbeul actief is in Zuid-Limburg.”

Waakzaam

“Dit leeft enorm in de paardenwereld”, zegt Truiens schepen van Landbouw Hilde Vautmans. “Ik roep iedereen op om verdachte bewegingen in en rond de paardenweien meteen bij de politie te melden. We moeten opnieuw zeer waakzaam zijn.”

Onderaan ligt de knuppel waarmee Sam het hoofd is ingeslagen.
DSS Onderaan ligt de knuppel waarmee Sam het hoofd is ingeslagen.26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Viviana Lierop

  Ik.krijg er rillingen van niet te bevatten. Speurhonden!! Waarom worden die niet ingezet.?!!

 • Luc Ver Eecke

  In wat voor een wereld leven wij eigenlijk , en het verslechterd nog iedere dag ! En nog doen ze niets aan deze alles kan en mag maatschappij waarvan het einde nog niet in zicht is .

 • maria van osselaer

  zet gewoon afgerichte honden pitbull Turkse herder of Zet afgerichte honden bij de paarden, Pitbull , Bouvier en Turkse Herder samen in de stal

 • jozee segers

  Voor niks nog respect, waar gaat het allemaal naartoe !!

 • Edmond Dillien

  Ongelooflijk wat er al niet rondloopt aan ziekelijk uitschot en het erge is dan nog dat wanneer zo iemand ooit eens gearresteerd word de veroordeling meestal om mee te lachen is. Waar zit hier het vermakelijke in voor iemand, dit is toch volk dat niet thuis hoort op straat maar achter gesloten deuren in een psychiatrische instelling, er moeten toch mensen zijn die een vermoeden hebben maar het niet uitspreken? Ergens moet dit toch gestopt kunnen worden?