Limburgse Alken meest besmette gemeente van België: “Ligt Monty-fuif aan de oorzaak van hoge besmettingscijfer?”

“Lag Monty-fuif aan de oorzaak van het hoge besmettingscijfer?”, vraagt burgemeester Marc Penxten zich af.
RV “Lag Monty-fuif aan de oorzaak van het hoge besmettingscijfer?”, vraagt burgemeester Marc Penxten zich af.
Sciensano communiceerde donderdag ook voor het eerst over de impact van het coronavirus op de gemeenten. Daaruit blijkt dat Alken (Limburg) de zwaarste getroffen coronagemeente van ons land is. In Alken zijn op dit moment ruim 3 op 1.000 inwoners met zekerheid besmet met het coronavirus.

In geen enkele andere gemeente in ons land zijn er meer besmettingen. Na Alken zijn er in Limburg het meeste coronabesmettingen in Sint-Truiden, Wellen en Borgloon. Het aantal besmettingen in Limburg is ondertussen opgelopen tot 864, dat zijn er maar liefst 186 meer dan gisteren, toen er sprake was van 678 besmettingen. Het gaat ook om de grootste stijging van besmette patiënten in Limburg tot nog toe.

Monty-reünie

De burgemeester van Alken Mark Penxten (N-VA) is enigszins verrast door de cijfers. “De Alkenaren hebben steeds zeer gedisciplineerd alle richtlijnen opgevolgd. Dus een verklaring heb ik niet meteen. Of misschien toch. Een Alkense huisarts wist mij te zeggen dat hij veel besmette patiënten over de vloer heeft gehad die naar de Monty-reünie van vrijdag 6 maart waren geweest. Dat was een fuif waar vele dertigers tot vijftigers naartoe gingen. Dat waren ook Alkenaren die terugkwamen van skivakantie. Maar met zekerheid kunnen we dat natuurlijk niet zeggen. Ik ben hoopvol en fier op mijn personeel dat er nog elke dag staat om voor onze gemeente te zorgen. We komen hier wel doorheen.”